Tänavuste maailmameistrivõistluste esikümnest on kohal seitse, teiste seas valitsev maailmameister Jesse Honey ning varasemad mitmekordsed maailma- ja Euroopa meistrid Kevin Ashman, Pat Gibson ja Olav Bjortomt. Riikide arvestuses asub tiitlit kaitsma Soome.

"Võistluse toimumine Tartus ei anna tunnistust mitte ainult meie elujõulisest kilvakultuurist, vaid ka suutlikkusest korraldada üritusi kõrgel tasemel," kinnitas tänavuste Euroopa meistrivõistluste peakorraldaja ja üks küsimuste autoritest Arko Olesk. Lisaks võib julgelt väita, et Eesti on üks rahvusvahelisele mälumängule aluse pannud riikidest, sest Euroopa meistrivõistlused jõuavad Eestisse juba teist korda. Kui esimesed Euroopa meistrivõistlused toimusid 2004. aastal Gentis, siis 2005. aastal peeti neid Eestis, Tallinnas.

Kuid mälumängu Euroopa meistrivõistlused pole mõeldud vaid kilbaritele – ametliku võistlusprogrammi kõrval Dorpati konverentsikeskuses toimuvad reedel ja laupäeval lokaalis Nälg meistrivõistluste mitteametlikud lõbusad mängud, mida korraldavad kohalike mälumängurite kõrval ka teiste maade kilbarid.

Samuti on kõik oodatud Dorpati konverentsikeskusesse kaasa elama riikide koondiste finaalile pühapäeval kell 14. Kindlasti kujuneb põnevaks ka individuaalvõistluse finaal laupäeval kell 14.30.

"Mälumäng on ala, mis on lihtsalt meelelahutusest kujunenud globaalse haardega tippspordialaks. Euroopa meistrivõistlused on selles vallas üks kõige kõrgetasemelisemaid võistlusi," soovitab Arko Olesk kõigil huvilistel võistlusi oma silmaga kaema tulla.

Euroopa Meistrivõistlused toimuvad tänavu üheksandat korda. Sellest ajast saadik on võistlus järjest kasvanud, hõlmates nüüd juba nädalavahetuse ja viis erinevat võistlusformaati.