Saue Noortekeskus on programmist osa saanud kõigil kolmel aastal. Esimese aasta tasuta ring oli kunstiring Arteesia, noortealgatuste käigus soetati noortekeskusele erinevaid vahendeid (trummid, muusikariistad, batuudid, trikivahendid jm) ja noored õppisid tundma paljusid erinevaid ameteid (juuksur, kiirabimeedik, restauraator, tänavakunstnik jpm).

Teisel aastal saime võimaluse korraldada noortele sügisese loodus-loomelaagri, mis pani aluse uuele traditsioonile - sel aastal rahastas laagrit juba Saue linn ise.

Tänavu oleme taas osa saamas kompleksteenusest. Iganädalaselt osalevad noored päästeringis, noortekeskusele on juba esitatud viis noortealgatuse projektitaotlust ja tööelu tutvustavad tegevused on täies hoos. Juba on tutvutud projektijuhi, muusiku, fotograafi ja kosmeetiku erialaga, tulemas on veel tantsukeskuse, Kadrioru lossi, nukufilmi, draamateatri ja kaitseväe külastused ning tutvumine kunstniku, tantsija, õmbleja, koka, arsti, modelli ja paljude teiste ametitega. Erialad on välja pakkunud meie noored ise, lähtudes huvidest ja võimalikest tulevikuplaanidest.

Kas taoline programm ka tulevikus jätkub, seda ei tea täna keegi. Kas uue programmiperioodi toetused jõuavad ka noortevaldkonda, saame ainult loota.

Positiivne on aga see, et Saue linn ja noortekeskus on juba saanud piisavalt innustust ja motivatsiooni taolisi tegevusi ka oma eelarvest finantseerida.