Mängutoale Kraaksupesa ei jätkunud enam vaba pinda varasemas asukohas Jõgeva täiskasvanute keskkoolis, milles pärast renoveerimist avatakse riigigümnaasium. Perekeskuse juhatuse liikmed Liina Stamm ja Zanna Toht (abiellumise tõttu Mari-Eli Vabariigist Jõgevale kolinud naine) otsisid paar kuud mängutoale uut kodu, külastades erinevaid asutusi, kohtusid erinevate inimestega. Jõgeva linna osalusega ettevõtte Jõgeva Veevärk juht Kalle Pint pakkus välja idee kolida selle firma tühjaks jäänud hoonesse.

„See variant tunduski meile kõige sobivam. Saime enda kasutusse korrashoitud ja kena maja, mida tööharjutusel käijad ja meie abikaasad Sven Stamm ja Martin Toht veelgi nägusmaks remontisid. Pereõhtuid korraldava Seltsingu Reede kogutud annetustest ja Kohaliku Omaalagatuse Programmi (KOP) toetusel ostsime uusi mänguasju. Nüüd on meil olemas pallimeri, sisse istumist võimaldav auto, seiklusrakett ja mitmeid teisigi atraktiivseid lelusid. Peagi jõuab kohale ka kiik. Kohalik ehitusfirma Juta&Kaido OÜ meisterdas heategevuslikus korras liivakasti ning tõi kohale liiva. Edaspidi ehitame sissepääsuks kaldteed ja ümbritseme maja aiaga," rääkisid Liina ja Zanna.

Perekeskuse perenaiste sõnul on mängutuba Kraaksupesa avatud esmaspäevast reedeni kella 10-15. Lastevanematel tuleb tasuda 1 euro ühe lapse kohta, mis annab poistele ja tüdrukutele võimaluse kogu nimetatud aja mängides aega veeta. Täiskasvanud võivad jääda lastele seltsi pakkuma või ka omavahel juttu ajama.
„Meie maja septembris ja oktoobris külastanud emade-isade, vanaemade ja vanaisade vahel loosime välja „hea pai", kuni 45minutilise teraapia sama nimega Jõgeva massaažisalongis," teatas Jõgeva Perekeskuse aktivist Mairi Hüüdmaa.

„Igal esmaspäeval kell 12 30 hakkab õpetaja Silja Piir juhendama muusikaringi, kus lauldakse, tantsitakse, harjutatakse pillimängu, kusjuures jõukohast huvitegevust jätkub ka beebidele. Eneseharimiseks on meil võimalusi ka täiskasvanutele. Nii alustab 4. oktoobrist tööd perekool rasedatele," lisas ta.

„Jõgeva Perekeskuse kui kolmanda sektori organisatsiooni algatus ja tegutsemistahe väärib kiitmist ja tunnustust. Väga hea meel, et noored emad ja teisedki lapsevanemad saavad nüüd koos lastega aega veeta veelgi hubasemates ja turvalisemates paigas. Uued lastesõbralikud ja meeldivates värvitoonides ruumid paikevad Jõgeva kesklinnas ja alumisel korrusel. Usutavasti saab teoks idee ka hoone laiendamiseks, kusjuures kohalik omavalitsus püüab ikka toeks olla," ütles laupäeval toimunud maja avamisel linnapea Kalmer Lain.

„Perekeskus ja selle mängutuba on võitnud populaarsuse nii väikeste kui ka suurte inimeste hulgas. Lapsed, kes ei käi lasteaias, saavad siin mõnusasti eakaaslastega suhelda ja nii avanevad paremad võimalused nende arenemiseks, julgemaks ja nutikamaks muutumiseks. Kui lapsevanematel on askeldusi-asjaajamisi, mida etem üksida teha, saavad nad lapse perekeskusesse mängima tuua. Nii avaneb võimalus ka täiendavaks lastehoiuteenuseks," märkis Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev, kelle sõnul Perekeskusele uue koduleidmine andis uue hingamise ka ühele tühjaks jäänud Jõgeva hoonele.

Värskemat infot mängutoa tegemistest saab Facebooki lehelt märgusõnaga Kraaksupesa.