„Eesti Vabariigi sünnipäev ja selle tähistamine on alati olnud au sees ning need põnevad fotod on selle tunnistuseks," sõnas Lembit Kruuse. „Eriti huvitav leid on Eesti Vabariigi 10. sünnipäeva tähistav foto Eesti Panga Viljandi esinduse hoonest, mis oli 1928. aasta 24. veebruaril tolleaegseid võimalusi arvestades suursuguses tuledesäras. Praegu asub samas majas Viljandi maavalitsus," lisas ta.

Nõukogude okupatsiooni eelne Eesti Vabariik jõudis riigina toimida kõigest 22 aastat. Sinna hulka mahtus Vabadussõda, riigi ülesehitamine 1920. aastatel, suur majanduskriis, vaikiv ajastu ja palju muudki. Ometi suutis meie riik saada omamoodi legendiks, millele tagasi mõtlemine andis jõudu kõike järgnenut üle elada. Iseseisvuse taastamine 50 aastat hiljem ning olnule tänuga tagasi vaatamine annab lootust ja usku iseseisva riigina püsima jääda veel paljudeks aastakümneteks.

Ajaloolist fotonäitust "Vabariigi aastapäeva tähistamisest Viljandi maakonnas varasematel aastatel" saavad kõik huvilised Viljandi maavalitsuse teisel korrusel vaadata esmaspäevast neljapäevani kella 8-17 ning reedel kella 8-15.45. Maavalitsus asub Viljandis Vabaduse plats 2.

Näitus jääb avatuks aprilli lõpuni.