Rein Uusma ja Meeli Lepik, klaveril Lelde Jalakas

Tiia Soomre nimetas oma peokõnes mitmeid noori andekaid muusikuid, kelle esimesed sammud sel teel said tehtud Häädemeeste Muusikakoolis. Silver Sepp on ennast pühendanud pärimusmuusikale - fantaasiapillidel ja mitme ansambli koosseisus esinedes on teda saatnud suur menu kasvõi Suurbritannia ringreisil, rääkimata Viljandi Pärimusmuusika Festivalist. Jakob Juhkamil tuli just välja esikalbum „T" (Mortimer Snerd Records 2012), mis on saanud head kriitikat mitmest allikast. Elis Vesik lõpetas kevadel muusikaakadeemia ja siirdus õpinguid jätkama Prantsusmaale Lyoni. Sirje Vasmann- Perend on kõrgharidusega klassikaline laulja ja töötab laiahaardelise muusikaõpetajana. Maarja Soomre lõpetas TÜ Viljandi Kultuuriakadeemias muusikaosakonna ja õpib nüüd Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias. Pidupäevakontserdil kuulsime mõneltki neist head muusikat. Paljudele muusikakooli vilistlastele on laulmine ja pillimäng oluliseks hobiks õppimise või igapäevatöö kõrval. Kokku on selle kooli lõpetanud 57 noort.

Jakob Juhkam.

Eks igaüks teab ise, miks ja kuidas ta muusikakooli astus. Jakob Juhkam ütleb „Eesti Üliõpilaslehe" usutluses: „Tegelikult oli mul Häädemeestel muusikakooli astumiseks väga labane ajend. Tahtsin teada, kuidas heliredelit mängitakse. Ma ei saanud aru - heliredelis on kaheksa klahvi, aga inimesel ainult viis sõrme - kuidas see võimalik on. Nii ma klaveri juurde jäin ..." (www.yliopilasleht.ee) Sirje Vasmann- Perend ütleb: „Mis ajendas mind muusikat õppima. Tead - kui muusika on sees, siis ta on sees. Kui Häädemeestel avati muusikakool, siis mu ema küsis mu käest - tahan või ei. Mina vastasin „jah", tegin katsed ja loomulikult sain sisse. Edasine on pigem üsna tavaline käekäik. Muusikaga on nii, et isegi kui ma mingil hetkel väsin sellest ja ei taha nii väga, siis ta leiab ikka hetke või võimaluse ja tuleb tagasi. Sama tugevana või veel tugevamana kui varem. See on kustumatu kirg - nii mulle näib." (https://www. karlova.tartu.ee/postipoiss/)

Häädemeeste Muusikakooli õpilased on osalenud paljudel konkurssidel ning saanud häid tulemusi. Algusest kuni tänaseni on meie lastele muusikaharidust andnud õpetaja Vaike Väljamäe (Killing), kes sai aastapäevapeol haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo allkirjaga tänukirja. Sama tänukiri anti ka Rein Uusmale, mitmeid muusikakooli õpetajaid ja töötajaid tunnustas vallavalitsus oma tänukirjadega.

Tiia Soomre ja Rein Uusma - direktorid 2012 ja 1992

Kooli loomine 20 aastat tagasi nõudis palju veenmist ja järjekindlat organiseerimistööd. Praeguseks on see kool elujõuline ja arenev, kadestada võivad suuremadki omavalitsused. Edukaid muusikaõpinguid õpilastele ning töörõõmu õpetajatele ja töötajatele!