Maavalitsuse poolt kokku kutsutud koosoleku eesmärgiks oli arutleda Haapsalus paikneva bussijaama ja seal osutatavate teenuste olemasolu ning kvaliteedi üle laiemalt. Eesti Raudteemuuseumi direktori Deana Põderi sõnul on muuseum taganud ootesaali ja selle lahtioleku iga päev kl 7-18.  "Bussijaama ootesaali pikemalt lahti hoida ei ole muuseumil rahaliselt võimalik," selgitas Deana Põder. "Kui saame lisaraha, siis saame ka ootesaali pikemalt lahti hoida," lisas linnapea Urmas Sukles. Põder lisas, et raudteemuuseum on taganud ootesaalis WC, kohvimüügiautomaadi ja pakihoiuteenuse olemasolu. 

Bussijaama ootesaalis on olemas puutetundlik ekraan, mis kuvab kõikide busside väljumisaegu andmebaasist peatus.ee. M.K.Reis-X OÜ müüb raudteemuuseumis paiknevas kassast tööpäevadel kell 8.30-13.00 ja 14.00-16.30 pileteid ning eelmüügipileteid ettevõtte poolt teenindatavatele Haapsalust väljuvatele liinidele ning nn linnaliinide kuupileteid. Samal ajal on bussifirma infotelefonilt 5556 4006 võimalik saada infot kõikide väljuvate liinide kohta. Kõikide ühistranspordiliikide sõiduplaanide kohta on võimalik saada infot aadressil www.peatus.ee.

Koosolekul tõdeti, et alati saab paremini ja pikas perspektiivis võiks maakonnakeskuses paiknev bussijaam asuda eraldi hoones raudteejaama läheduses.

Arutelul osalesid veel Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman ja linnakeskkonna osakonna juhataja Krista Vilta, Läänemaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Tiit Koel, maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna maaelu peaspetsialist Mati Kallemets, ühistranspordi vaneminspektorid Anneli Hiiemäe ja Külliki Kübar ning osakonna juhataja Merle Mäesalu.