Elektriraudtee AS pakkus kevadel välja võimaluse, et pärast uute rongide kasutuselevõttu tänavu juulis võiks proovida raudteed pikendada, ühitades bussi ja rongi. Selle idee järgi viiks Haapsalu-sildiga rong sõitjad tööpäeva alguseks Tallinna ja tooks pärast tööpäeva lõppu Riisiperre. Riisipere ja Haapsalu vahet sõitev buss peatuks perroonist mõne sammu kaugusel ja pilet kehtiks nii bussis kui ka rongis.

Lääne maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Merle Mäesalu tuleb aga selle plaaniga oodata nii kaua kuni jõuavad lõpule raudtee rekonstrueerimistööd kuni Riisipereni. "Elektriraudteelt saadud info järgi peaks ehitustööd lõppema oktoobris. Seejärel katsetatakse ronge ja täpsustatakse liikumiskiirused peatuste vahel. Täpne sõiduplaan selgub aasta lõpuks. Kõige tõenäolisem on, et rongbuss „Haapsalu" hakkab toimima 2014. a alguses," ütles Mäesalu.

Lugejad kommentaariumis olid aga selle idee osas skeptilised juba kevadel ning arvasid, et raudtee Haapsaluni oleks siiski parem variant ning ka sõitjatest ei tohiks puudust tulla:

„Minu arust suur rumalus. Näen juba eos, et asi ei toimi. Küll aga toimiks korralik rongiühendus Haapsalu-Tallinn algusest lõpuni. Neid on küll ääretult vähe, kes viitsivad juba bussis avatud läpaka kinni panna ja Riisiperes hakata rongile silkama. Pigem ikka sõidetakse rahuga lõppu välja. Tänapäeval loeb mugavus ja kiirus - pole sugugi mugav klõpsida arvutut kinni-lahti."

 „Kasutan bussi harva ja ainult suvel. Eelmisel aastal olid Haapsalu bussid reede õhtul ikka väga täis. Paar korda pidin bussijaama jõudes mitu tundi ootama. Sama Haapsalust tulles pühapäeva õhtul. Ilmselt on viimastel aegadel Haapsallu ja selle lähikonda palju suvitajaid juurde tulnud, nii et sõitjatest vähemalt suvel küll puudust pole karta."

„Taastage palun raudteeliin Riisipere-Haapsalu, suvel oleks Haapsalu reisijaid piisavalt: rand asub Haapsalu rongijaama lähedal."