Sel suvel on Mängukoolil plaanis alustada Hageri Majas vahva suvelaagrite projektiga. 2013. aasta suvelaager tuleb augusti esimesel nädalal, laager on viie päevane kella 9-17. „Idee on selles, et suvelaager aitab leevendada vanemate muret, kus ja mil viisil laps oma koolivaheaega veedab ajal, mil vanemad tööl. Laagri teema on „Pipi Pikksukk Kurrunurruvutisaarel".

Igat päeva sisustab Pipi raamatu teemaline õppematk, toimuvad õppemängud ja võistlused, külla tulevad vahvad tegelased. See pole lihtsalt mängulaager, lapsed saavad lisaks toredatele tegvustele laagris teada palju uut erinevate maade, looduse, loomade ja inimeste kohta," selgitab Suigusaar, kes ise kolme lapse emana on ka üks laagri õpetajatest.

Tegemist on esimese projektlaagriga, kus rühmas on 12-15 last 7-10 aasta vanuses, kellega tegelevad kaks õpetajat.

Järgmiseks suveks on aga kavandatud kolm erinevat programmi, mis seotud lastekirjandusega ning tutvustavad selle kaudu erinevaid riike: esimese vahetuse lastele on teemaks Pipi-Pikksukk ja meri, järgmise vahetuse märksõna on Mowgli, seega tutvuvad lapsed India ja džunglieluga. Kolmanda vahetuse „külaline" on Peeter Paan ja juttu tuleb Inglismaast. Peale selle saavad lapsed teha teatrit, teha iga päev sissekandeid oma nö laagri logiraamatusse. Mängukooli suvelaagrit saab nimetada ka laste suvekooliks, kus õppimine on sama vahva nagu koos Pipiga hobuse seljas ratsutamine.

Mängukoolil on ka uus suvekooli puudutav õppekava juba valmis, mis tahetakse suvel toimuva laagriga ühendada, et lapsevanemad ka suviste koolikulude eest veidi tulumaksutagastust saaksid. „Täpsemalt saab programmiga tutvuda Mängukooli ja Hageri Maja kodulehtedel või liitudes meie sõpradega Facebookis," täpsustab Suigusaar ja lisab, et peale õppe- ja laagritegevusele saab Hageri Majas korraldada ka vahvaid laste sünnipäevi -saame sõpradeks!