Kõigi nende emad olid oodatud sel päeval ka rahvamajja, et võtta vastu suur värviline „Rongisõidu"-raamat ja päikesekollane tulbiõis.

Ainsana sai valla sotsiaaltöötajalt Monika Erreliselt kaks lilleõit ema Katrin Tukk, kes tõi mullu ilmale kaksikud. Saali ette tuldigi, tütar Karmen ema ja poeg Kaarel isa Tõnu süles. Nii jalutati soojas kevadpäikeses pärast ka tagasi oma kaunisse koju, mis kohe rahvamaja külje all.

Meeldivalt palju võiski saalis kõrvuti emade-vanaemadega tänavu näha ka noori isasid. Kõik nad said osa kaunist kontserdist, mille andsid rahvamaja lasteringide ja pühapäevakooli lapsed.

Lapsevanem Anneli Roosalu tänas vanemate nimel lasteringe juhendavaid noori emasid Airika Gastonit ja Mari Kahut lilleõiega. Peo lõpul palus rahvamaja juhataja Laine Pedaja kõiki laua äärde kringlit maitsma.

Mõisaküla kultuurimajas esinesid emadepäevakontserdil südamlike päevakohaste laulude ja luuletustega lasteaia- ja koolilapsed. Pühapäevakooli ja noortetoa lapsed kandsid ette toreda ema-armastuse teemalise lühinäidendi. Selle autoriks oli kohalik koolinoor Kadri Taim.

Kontserdi eel tervitasid emasid- vanaemasid pidupäeva puhul Mõisaküla linnapea Ervin tamberg ja Kaitseliidu Sakala maleva Naiskodukaitse instruktor Tiina Ott. Aasta jooksul Mõisakülla sündinud kolme lapse emale kinkis linn lillepoti ja pildiraamatu. Kõigile neile olid kingikoti kaasa toonud ka naiskodukaitsjad.

Pärast kontserti ootas kõiki kõrvalsaalis tordilaud.