Maailmameister parteris: Heiki Nabit ründavad Hammerlocki maadlustüdrukud. Foto: Siim Solman

Ei ole meie mail varem nähtud, et kõigi, üle saja võistleja kohta on olemas (koos fotodega) andmed parimate tulemuste, klubikuuluvuse ja treeneri kohta ning see kuvatakse kõik võistluspaigas kahel suurel ekraanil, kui võistlejad matile astuvad.

Ja siia juurde veel tipptasemel artistid, kes pauside ajal meelelahutust pakkusid. Aitäh! Vägev!

Minu tänusõnad kuuluvad kogu võistlust kommenteerinud Aimur Sääritsale. Teadsin, et ta tunneb maadlust ja on sõnaosav, kuid seekordse võistluse pidulik atmosfäär ning teabe eeskujulik liikumine pani temagi ennast ületama. Tore!

Tänusõnad veel Eesti Maadlusliidule, Antti Lepikule ja Liina Reinsaarele - oli meeldiv koostöö. Võistluspaik oli kena ja suudeti korras hoida kogu võistluspäeva vältel. Siinkohal suur tänu Heiti Vahtrale ja Arne Sillamaale.

Kogu võistluse käigus kummitas mind mõte, kuidas väärikalt korraldada võitjate autasustamine. Üldplaan oli muidugi juba ammu paika pandud, kuid detailid? Enne lõplikku meeltesegadust otsustasin selle usaldada Helju Reitsaku ja Denis Stahnevitši kätesse. Õige otsus!

Koos meie rahvariietes koolitüdrukute Mari, Mareti, Angela ja Enelyga ning endiste maadluskuulsuste Jaan Rootsi ja August Englasega sai talitus pidulik ja võitjate vääriline!

Hammerlock oli esindatud kolme võistlejaga: Imre Kull ja Artur Vititin raskekaalus ja uues kaalukategoorias, kuni 71 kilo, Artur Rassmann. Imre esimese ringi kaotus Heiki Nabile andis Nabi finaali jõudes Imrele võimaluse veel medalile maadelda, mis ka õnnestus ja Imre pronksmedali võiduni viis. Nooruke Artur Vititin maadles südilt (ta on kadettide vanuseklassis ja võistles eriloaga täiskasvanute seas), kuid seekord võitu veel ei tulnud. Treenerina ütlen aga, et kogu tema olemus ja pühendumus andsid välja lubaduse, et varsti need võidud tulema hakkavad. 
Artur Rassmann: mehed ei nuta, kui jäävad ka tõesti suurest eduseisust kaotajaks. Foto: Siim Solman

Eriline lugu oli Artur Rassmanniga. Ülekaalukas võit esimeses ringis andis tubli annuse enesekindlust, kuid kaine mõistus säilis. Veerandfinaalmatši teostus oli tubli ning kindel - kohtumist juhtis ja punkte kogus Artur kogu matši vältel. Siis vahetult enne kohtumise lõppu leidsid kohtunikud, et vähem kui kuue minutiga seitse punkti kogunud maadleja on ikka liiga passiivne, ja tegid hoiatuse. Ruttu, ruttu veel ühe ja oligi Artur suurest eduseisust kaotajaks tunnistatud - võiduni oleks jäänud 6 sekundit. Aga sellest me saame üle, nutma ei hakka ja treenime edasi.

Lõpetuseks pöördun veel kord kõigi asjaosaliste poole: südamlik tänu!

______________________________________________________________

Kristel Takk, pealtvaataja:

See oli minu jaoks esmakordne kogemus oma silmaga näha maadlusvõistlusi. Ei pidanud pettuma, väga meeldis! Oli põnev, võistluslik, rahvast oli palju, kõik elasid kaasa. Arvan, et korraldus oli väga hea. Palju andis juurde valgus, muusika, esinejad. Täiesti tipptasemel võistlus.

Mari Kinkar, abiline korraldusmeeskonnas:

Olin korraldusmeeskonna väike mutter, kuid sain sellest kõigest väga positiivse ja emotsioonirikka kogemuse.

Eva Riisalu, endine sporditöötaja:

Võistluspäeva hommikul spordihoone juurde sõites tabas mind kohe meeldiv üllatus - autoparklas kohta ei leidnud ja saali jõudes täitus süda suure rõõmuga, ka tribüünil andis vaba kohta leida. Võistlus laabus ladusalt, kõik oli viimse pisiasjani läbi mõeldud. Arvan, et ka pealtvaatajad jäid rahule, kuna kogu info maadlejate ja maadlusmattidel toimuva kohta oli lihtsalt ning selgelt edasi antud.

Ragne Falilejev, pealtvaataja:

Olen mõnel maadlusvõistlusel küll käinud, aga mitte nii suurel ja uhkel. Väga hästi korraldatud ja palju kaasaelajaid. Oma nelja-aastast poega käe otsas hoides teatasin talle, et kui suuremaks saab, hakkab ka maadlustrennis käima, ja nüüd kodus muud ei kuulegi kui et ta on juba suur poiss - millal trenni läheme.

Raul Metsaäär, internetiülekande vaataja:

Väga tore oli võistlust kommenteerinud teadustaja, kelle kommentaare kuulates võis igaüks täpsemalt aru saada, mis matil toimus. Õnneks jäi sellisel suurel võistlusel ka mõni auhind koju. Kehtna maadlusklubi suutis korraldada väga toreda ja hea võistluse.

Salvestused tervest päevast on nähtavad aadressil: http://www.mind.ee/wrestlingestonian- championship-2014/

Fotod võistluspäevast: www.solman.yx.ee Protokolliga saab tutvuda Eesti Maadlusliidu kodulehel.