Selline soov tekkis ka Hargla noortel. Kultuurimaja juures olevat väljakut sai aastate jooksul oma jõududega parandatud ja lapitud lootuses, et ikka veel ühe suve saaks võrkpalli mängida. Eelmise aasta suvel saime aru, et enam enda vahenditest platsi kordategemiseks ei piisa. Väljak oli ebatasane, postid roostes ja kõverad ning häid mängupalle oli ümbruskonnas paar tükki.

Selle aasta alul kuulutas Credit24 koos Eesti Võrkpalli Liiduga välja konkurssi „Võrkpalli platsid korda", mille eesmärgiks oli ja on ka edaspidi parandada üle Eestimaa võrkpalli harrastamise tingimusi. Projekti raames anti 12-le piirkonnale üle riigi kvaliteetsed pallid, võrk ja postid. Hargla noored, Kadri Sprengi üleskutsel ja eestvedamisel ning Monika Rogenbaumi juhendamisel, võtsid samuti konkursist osa. Lisaks taotleti Hasartmängumaksu nõukogust raha, et korrastada platsipind- muuta see tasaseks ning murukamar asendada liivaga. Need kaks projekti uut väljakut ei toonud, kuid kolmas, Valga Maavalitsusse avatud noortekeskuste projektikonkursile, tõi uue platsi.

Valga Maavalitsuse ja Taheva Vallavalitsuse toetusel sai kultuurimaja juures olev võrkpalli väljak uue hingamise. Platsi pind tasandati - kaevati ~35cm sügavune süvend, mille põhi kaeti umbrohukindla geotekstiiliga ning kaeti siis liivaga. Vanad postid asendati uutega, soetati kaks kvaliteetset ilmastikukindlat mängupalli ning võrk. Lisaks muretseti kaks indiaca palli Indiaca jaoks, mida saab samuti mängida samal väljakul. Kaevetööd teostas Ants Kõomägi, platsi ehituse Jaanus Põldsepp ning 20 kuupmeetrit liiva tassisid kahe aiakäruga väljakule kohalikud noored: Sigmar, Ragnar, Dagmar, Sven, Sten, Rait, Kaspar, Rasmus, Triin ning abiks oli isa Ranno. Tänu nendele inimestele ja asutustele on Harglas olemas kvaliteetne võrkpalli väljak!

Sama projekti raames käidi vaatamas Pärnus Hartval Jaffa Cup´il Eesti Rannavolle meistrivõistluste etappi. Korraldati koostöös Eesti Indiaca Liiduga Indiaca õpipäev ning korraldati Taheva valla meistrivõistlused võrkpallis ja Valgamaa noortekeskuste vaheline võrkpalli turniir.

Indiaca õpipäeval õpetasid 5 professionaalmängijat, kelle hulgas oli Eesti ja maailmameistrivõistluste erinevate medalite omanikke, mängureegleid ning -tehnikat: löögid, servid, tõsted, vastuvõtud. Täpsemat infot indiaca kohta saab aadressil www.Indiaca.ee. Päev lõpetati väikese turniiriga osalejate vahel ning pärast oli kohalikel võimalus oma võistkondadega mängida professionaalide vastu.

Taheva valla meistrivõistlustest võttis osa neli 5-liikmelist võistkonda kolmest külast: Harglast kaks ning Laanemetsast ja Sarust üks. Meeskonnas pidi vähemalt üks liige olema naissoost. Kohtunikutöö ja soojenduse viis läbi Võru Võrkpalli klubi peatreener Marko Mett koos klubi järelkasvuga. Valla meistriks tuli Hargla I võistkondkoosseisus: Dagmar Hekki, Tõnu Must, Sven Samoilov, Kaspar Onkel, Rasmus Onkel. II koha sai Saru külaja III koha Laanemetsa küla. Esimesed kolm kohta autasustati diplomi ja meenetega ning I koha omanikud said kaela Taheva valla vapiga medalid.

Valgamaa Noortekeskuste võrkpalli turniiril läks Taheva valla avatud noortekeskusel väga hästi. Kaks esimest kohta jäid koju ning kolmandaks jäi Kaagjärve võistkond. Sellel võistlusel autasustati samuti kolme paremat diplomi ning puuviljakorvidega, I koha omanikud said kaela Taheva valla avatud noortekeskuse logoga medalid. Lisaks anti välja parima mängija tiitel. Kuna žürii ja peakohtunik Urve Naha ei suutnud valida välja parimat meesmängijat, otsustati anda välja ainult parima tiitel, kelleks valiti Dagmar Hekki.

Lisaks võistlustele ja õpipäevadele kasutati väljakut peaaegu igapäev, et viita meeldivalt aega võrkpalli seltsis. Platsi kasutas peale Hargla ümbruskonna elanikele aktiivselt ka Koikküla, Laanemetsa, Saru ning Mõniste kandi rahvas. Praegu jääb plats ootama uut välivõrkpalli hooaega ning et teda hoitaks korras ja arendataks edasi.

Suur aitäh kõigile võrkpalli huvilistele, üritustest osavõtjatele ning asutustele ja inimestele: Dagmar Hekki, Kadri Sprenk, Monika Rogenbaum, Angela Saar, kelle abil sai see projekt teoks.