Manitski pälvis maakondliku aukodaniku tiitli oma erakordse panuse eest Viinistu küla arendamisse. “Otsustavaks sai Jaan Manitski laiapõhjaline tegevus. Alates kultuurivaldkonna arendamisest, oma kodukandi aktiveerimisest kuni eduka äritegevuseni teistel aladel,” sõnas Harju maavanem Ülle Rajasalu.

Manitski on pälvinud lisaks presidendi poolt 2005. aastal Valgetähe IV klassi teenetemärgi kohaliku elu edendamise eest ning 2006. aastal Harjumaa Kultuuripärli tiitli.

Aukodaniku vapimärki on välja antud kahel korral. Aastal 2009 pälvis selle dirigent Eri Klas ning eelmisel aastal Eesti Vabadusvõitluse Muuseumi asutaja ja juht Johannes Tõrs.

Harju maakonna aukodanikuks nimetatakse isik, kes oma silmapaistva töö ja tegevusega on kaasa aidanud maakonna arengule, samuti teiste saavutuste eest, mis on eeskujuks ühiskonnas. Aukodaniku kandidaadid esitab maavanemale vastav komisjon. Maavanem Ülle Rajasalu sõnul on tunnustamine vähim mida saame teha, et tõsta esile maakonna silmapaistvamaid isikuid.

Lisaks tänab maavanem ka dirigenti Harry Illakut ning Kristiina Liivikut panuse eest Harjumaa Noorte Puhkpilliorkestri tegevusse ja Harju maakonna eduka esindamise eest rahvusvahelisel puhkpilliorkestrite festivalil Prahas.

Maavanema pidulik vastuvõtt aukodaniku tiitli üleandmiseks toimus Saku mõisas 22. veebruaril 2011 kell 15.30–17.30.