HOL-i senine juht Vello Jõgisoo sõnas, et annab HOL-i juhtimise teatepulga uuele juhile üle kindla teadmisega, et HOL on jätkuvalt tugev ning tegus. Ta tundis heameelt, et tänu koostööle ja ühistele jõupingutustele saadi nii HOL-is kui Harjumaa omavalitsustes hakkama ka majanduslangusega seotud rasketel aegadel. 

Kaupo Rätsepa sõnul jätkab HOL-i kindlasti tasakaalustatud juhtimisjoont. „See, et kõik Harjumaa omavalitsused on täna HOL-i liikmed ning seisavad aktiivselt oma ühishuvide eest, on suur väärtus, mille alalhoidmise eest tuleb kindlasti seista," märkis Rätsepp. „Tuleb  jälgida, et kõigi liikmete huvidega ühistegevustes arvestataks."

Lisaks esimehele ja aseesimehele asuvad HOL-i juhatuses tööle Tallinna Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, Maardu linnapea Nikolai Vojeikin, Keila Linnavolikogu esimees Tanel Mõistus, Raasiku vallavanem Raivo Uukkivi, Keila Vallavolikogu esimees Kadri Tillemann, Rae vallavanem Mart Võrklaev ja Kiili vallavanem Valeri Kukk.

HOL asutati 1992. aasta 1. aprillil Harju Maakonna omavalitsusüksuste poolt koostöö- ja esindusorganisatsioonina. Alates 2006 oktoobrist on  HOL-i liikmed kõik 23 Harjumaa omavalitsust.