Koolituspäev on üles ehitatud töötubadena, kus reaalselt õpitakse päästeviise, kuid ei puudu ka asjalikud ja atraktiivsed esitlused. Töötubades tutvustavad politsei, kaitseliit, päästekeskus ja kiirabi oma masinaid ja varustust ning räägivad vee- ja liiklusohutusest. Päästeameti demineerijad näitavad, kuidas töötab pommirobot. Oma ala asjatundjad tutvustavad nii mootoritega kui kondiaurul töötavaid liiklusvahendeid, mis mõeldud kasutamiseks nii tänaval kui võidusõidurajal. Maanteeamet räägib lastele jalgratta, rolleri ja mopeediga liiklemisest, tutvustab kohustuslikku turvavarustust, juhib tähelepanu liiklusmärkidele, ohtudele liikluses ning turvavöö ja peatoe õigele kasutamisele. Ohutuspäeva raames valmib laste fotode ja joonistuste põhjal riskianalüüs „Ohtlikud kohad teekonnal kodust kooli", mis kulmineerub näituseks mõlema valla asutustes. Lisaks kogutakse mänguasju abi vajavatele lastele Eestis ja mujal maailmas. Lastele esineb lauljatar Sandra Nurmsalu.

Ohutuspäevast võtavad osa Põhja-Eesti Päästekeskus, Maanteeamet põhja regioon, Politsei- ja Piirivalveamet, Päästeameti Demineerimiskeskus, Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Harju Maleva Kose malevkonna kaitseliitlased ja Kaitseliidu Naiskodukaitse Kose jaoskonna naiskodukaitsjad, Eesti Professionaalsed Rammumehed, trikijalgratturid, Karateklubi Daigo, heategevusorganisatsioon Mondo, Kose- Uuemõisa Lasteaed- Kooli õpilased.

Ohutuspäeva toimumisele on õla alla pannud: Leader programm Järva Arengu Partnerid tegevuspiirkond, Kose Vald, Kõue Vald, Eesti Tervisedenduse Ühing, Eesti Haigekassa, Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Kaitseliit, Politsei- ja Piirivalveamet, Maanteeamet põhja regioon, Eesti Professionaalsed Rammumehed, Uvic, Premia, Jaffa, Honda Baltic, Redmoto, Paunküla Puhkekeskus, fotograaf Diana Unt, Juku Mängumaa, Asraautod, K-U Mell, MTÜ Mondo