Miks otsustati korraldada hange hooldekoduteenuse osutaja leidmiseks?

Harku hooldekodu on tänaseks tegutsenud juba 20 aastat. Käesoleval aastal on avaldanud soovi minna pensionile paljud inimesed hooldekodu personalist, hooldekodu ise vajaks arvestatavaid investeeringuid tegevuse jätkamiseks –näiteks puudub võimalus lamavate klientide pesemiseks.

Mis muutub teenuse kvaliteedis?

Uued ruumid Keilas on kavandatud moodsa hooldusravi nõudeid silmas pidades. Kõikide voodite juures on kutsunginupud, põrandatel on öine valgustus turvalisuse tagamiseks. Olemas on eraldi ruumid lamavate hooldusaluste pesemiseks ja kuivatamiseks. Dementsete ja suuremat järelevalvet vajavate hooldusaluste jaoks on loodud eraldi osakond.

Hooldekodus on klientidel võimalik lugeda värsket ajakirjandust, vaadata televiisorit ja kuulata raadiot. Soovi korral saab klient isiklikku televiisorit vaadata ka toas. Klientidega tegelevad tegevusjuhendajad. Tegevusteraapia hõlmab nii mänge, puslede kallal nuputamist kui muusikat. Kliendid, kes soovivad ise süüa teha või küpsetada, saavad kasutada eraldi kööki koos koosviibimisruumiga. Soovijad saavad nautida ka saunamõnusid. Kolmel korrusel on võimalik nautida värsket õhku suurtel lodžadel. Sel viisil saab turvaliselt õues olla nii talvel kui suvel, kartmata, et saadakse märjaks või libisetakse.

Loomulikult töötab hooldekodus ka arst. Täiendavate teenustena pakuvad hooldekodu koostööpartnerid pediküüri, jalaravi diabeedist tingitud haavandite puhul, juuksuriteenuseid.

Kompleksis on ka väärikas ruum lahkunuga hüvastijätmiseks. Kompleksi on tulevikus kavandatud perearstikeskuse rajamine.

Kas nüüd peavad kõik Saue valla elanikest hooldekoduteenuse soovijad kasutama ainult Keila hooldekodu teenuseid?

Sõlmitud leping puudutab ainult neid inimesi, kelle on hooldekodusse paigutanud Saue vallavalitsus ning kes ise ei suuda täies mahus hooldekodu teenuse eest tasuda. Kliendid, kes tasuvad ise hooldekodu teenuse eest, võivad valida neile meeldiva hooldekodu, kus on vabu kohti.

Minule ja mu lastele käib hooldekoduteenuse eest tasumine üle jõu ja me vajame valla tuge. Samas elavad minu lapsed Valgas, kas ma saaksin neile lähemal asuvasse hooldekodusse?

Keila hooldekoduga sõlmitud leping on mõeldud katma suuremat osa valla hooldekodukohtade vajadusest. Kui laste või sugulaste elukohale lähemal olevas hooldekodus on vabu kohti ning teenuse hind on madalam või sarnane Keila hooldekoduga, siis on võimalik kasutada valla rahalisel toel ka mõne teise hooldekodu teenuseid.

Mis saab Harku hooldekodu hoonest?

Harku hooldekodu hoone ehitati 1901. aastal ning seal tegutses Harku vallamaja. Nõukogude ajal oli hoone kasutuses haiglana ning alates 1995.aastast hooldekoduna. Vallavalitsus on hoonele otsimas uut funktsiooni ning loodame, et väärika hoone 115. sünnipäeval leiab see kasutust juba uuel otstarbel. Eelkõige on tulevikusihid seotud lastele suunatud teenuste pakkumisega.