Treenisime lasteaia õuealal purde ja soomätta ületamist. Selleks, et vähendada laste vigastusi looduses liikudes, on olulised harjutused tasakaalu ja koordinatsiooni parandamiseks. Õppisime, kuidas käituda veekogu ääres, kuidas liikuda kitsal rajal, kus tohib teha lõket ja kuidas hoida loodust.

Sügise tervitamiseks meisterdasime loodusandist vigureid ja võtsime osa nende väljapanekust Roosna-Alliku Rahvamajas.

Nädala, “Mida külvad, seda lõikad” raames külastasime Kuriste talu. Peremees võttis meid lahkelt vastu ja tutvustas oma töid ja tegemisi, masinaid ja loomi. Aitäh, Marko Alevile õpetliku hommikupooliku eest.

Oktoobri alguses, liiklusnädalal külastas lasteaeda ja jagas koos politseimeeskonnaga oma teadmisi Lõvi Leo. Politseinikud olid üllatunud, kui hästi tundsid lapsed liiklusmärke ja teadsid helkurikandmise ja jalgrattakiivri kasutamise vajalikkust. Saime uurida politsei töövahendeid ja pärast ootas õues meid üllatus – politseinikel oli kaasas õpetatud teenistuskoer. Koer oli noor ja mängulustiline, aga käsklustele allus väga sõnakuulelikult.

5. oktoobril toimus Valgehobusemäel Ahula Lasteaed- Algkooli korraldatud 5. Järvamaa Lasteaedade spordipäev. Võistlusalad olid palli märkiviskamine, mitmesugused teatejooksud, vee täpsusvalamine, otsimismäng ja kotisjooks. Võitjad olid kõik, kes toredast üritusest osa võtsid.

12. oktoobril külastas lasteaeda Greenclean koolitusfirma näitetrupp etendusega “Miks.”. Lugu rääkis sellest, miks loomad kartulikrõpse ei söö ja kuidas tervislikult toituda.

Täname inimesi kellel on olnud võimalik lasteaeda aidata: Maarika Bindevald tõi lasteaeda mänguasju ja õunu, Anneli Haug ja Kati Biene õunu. Perekond Allmered varustasid õunte ja suure kotitäie porganditega. Moonika Alberg tõi leivanädala puhul saia ja leiba. Laine Kilk kinkis suure toalille. Perekond Kangronid tõid õunu ja suure õuemängu traktori. Kevini vanemad aitasid rühma autosid parandada. Kadri Kuurmanni abiga korraldati II rühma rattaralli. Tänu asendus-õpetajad, Mare Liidemannile ja Kati Bienele, said kõik meie maja õpetajad osa võtta Roosna-Alliku raamatukogus Piret Pääri koolitusest “Jutuvestmine kogukonnas.”