1.jaanuarist läks kiirabiteenus Hiiumaal üle PERHile, Hiiumaa haigla andmetel sellega koos ka 336 000 eurot nn kiirabiraha. Vaatamata haigla nõukogu vastuseisule, liideti Hiiumaa kiirabikonkursil kokku Läänemaa ja osa Harjumaaga ühte teeninduspiirkonda.

Tänavu märtsis saatis SA Hiiumaa Haigla juhatuse liige Gennadi Aavik sotsiaalministeeriumile, haigekassale, Hiiu maavalitsusele ja haigla nõukogu liikmetele kirja, milles teatas, et seoses kiirabiteenuse üleminekuga PERHile halvenes oluliselt Hiiumaa haigla finantsiline olukord. Ta ennustas, et aprillis tekivad haiglala raskused oma maksekohustuste täitmisega ja juunist ei ole haigla finantsiliselt jätkusuutlik.

Eelarveauk suurusjärgus 130 000–140 000 eurot aastas tekkis pärast kiirabireformi ja teenuse üleandmist koos rahastusega PERHile. Seni ühildas Hiiumaa haigla kiirabi ja haigla valved, osutades nii teenuseid säästlikumalt, pärast kiirabi eraldumist tuli uusi inimesi tööle võtta ja seegi kasvatas koormust haigla eelarvele.

Ivi Normet ütles, et Hiiumaa haigla arstide põhiküsimusele, kas haigla sellisel kujul säilib, on tal kindel vastus - säilib.

Loe edasi Hiiu Lehest.