Kas siin käiakse aega viitmas või veetmas? "Eks meil on väga palju rahvast, kes teeb koolibussini aega parajaks. Siis jäävad siia need, kes tahavad omavahel suhelda ja on ka neid, kes tulevad ringidesse," selgitab Mari-Liis.

Lapsevanemad oodatud

Harku noortekeskuses on karate-, maali- ja mudilaste meisterdamisring. Tabasalus toimuvad keraamikaring, Heleni töötuba ja loovusring. Kord nädalas käib noorte juures psühholoog Kaie Toomet.

"Üks kord nädalas ta nõustab ja korra kuus teeb keraamikaringi õpetajaga savijututuba. Oleme julgustanud lapsevanemaid, et kui on mure, helistage meile ja pange aeg kinni. Võimalust psühholoogiga kohtumiseks kasutatakse tihti," sõnab Kadri Pihelo.

Harku noortekeskuses käib rohkem vene keelt kõnelevaid lapsi. "Katja oskab suurepäraselt eesti keelt, sellepärast võiks eesti lapsed ikka ka Harku noortekeskust rohkem külastada," julgustab Kadri.

Mõlemasse noortekeskusse on väga oodatud lapsevanemadki. Mai-Liis ütleb, et nad rõõmustaksid väga, kui emadisad tuleksid vaatama, kus nende laps oma aega veedab.

Hullud ideed ellu

"Meie meeskonnas on kõik väga toredad ja soojad inimesed. Ja kõik ringijuhid ja noorsootöötajad siin ei ole normaalsed. Heas mõttes, muidugi," ütleb Kadri ja Mai-Liis puhkeb naerma.

"Meie meeskonnas ei tohi ühegi hullu ideega välja tulla, sest see tehakse ära," lausub Kadri. "Ja oleme seda meelt, et meil endil peab ka lõbus olema."

Hulludest ideedest on sündinud jõulumaa, päev enne kooliaasta lõppu toimuv Koolilõpumöll, konkurss "Harku valla aktiivne noor", kevadine tantsupäev (Sõbratantsud, Mõisatantsud, Läbitantsitud tallad jm), sügiskompositsioonide konkurss. Sõpradega Soomest Eurast ja Bulgaariast on mitmed ettevõtmised kujunenud rahvusvahelisteks.

Valla tugi on suur

Mai-Liis ja Kadri ütlevad üksmeelselt, et vallavalitsuse suhtumine noortekeskuste tegemistesse on väga toetav. Kadri: "Rahalises mõttes ole-me teiste valdade noortekeskustega võrreldes nagu või sees." "Meid usaldatakse ja arvan, et oleme selle nende tegutsemisaastate jooksul välja teeninud ja välja võidelnud," sõnab Mari-Liis.

Kadri ütleb teadvat, et vallamajas kutsutavat noortekeskuse töötajaid vedruhiirteks. "Oleme selle üle väga õnnelikud. Võtame seda kui komplimenti," naerab Kadri.

Käimas on fotokonkurss "Need hetked väärivad jäädvustamist", ettevalmistamisel disainikonkurss "Vanast uus".

Kevadises koolivaheajalaagris korraldatakse fotojahti, tehakse Sally stuudioga multifilmi, külastatakse Eesti Joonisfilmi ja Rannarahva muuseumi, külla tuleb nukumeister Lembe Sihvre.

Väärt mõte on noortekeskuse perel veel. "Me tahame, et kasvõi paaril korral kuus oleks meie keskuse uksed lahti erivajadustega lastele. Selle mõttega peavad haakuma ka puuetega laste vanemad," ütleb Mari-Liis. "See tuleb teoks teha," sõnab Kadri veendunult.