Arutati, mis arutati, aga möödunud sügisel, kui vallamajas said kokku mehed, kes ürituse korraldamise oma peale võtsid (Boris Lehtjärv, Tauno Klütsnik ja Eldur Torn), sai tühi koht ka täidetud. Allakirjutanu juures kabinetis vaeti kõiki võimalusi ning pärast pingsaid otsinguid otsustati, et korraldada tuleb selline sõiduautode võistlus, mida saab pidada eelnevalt ettevalmistatud tavamaastikul ehk siis praktiliselt kas heinamaal, põllul või kus iganes vaba maad on. Tubli kolmik võttis oma peale võistluse tehnilise korraldamise ja sellega seonduva, nõuniku ülesandeks jäi juhendi kokkukirjutamine ja pinna sondeerimine ka Eesti Autospordiliidus.

Vaatamata esilekerkinud raskusetele nii juhendi kirjutamisel kui võistlustingimuste loomisel, läksid asjad ikkagi liikvele ning juba 1. novembril 2009. aastal toimuski võistluste 1. etapp ning sari sai ka oma praeguse nime. Tänu mitmete mootorispordi entusiastide abile hakkasid võistlused toimuma kolmes külas: Upal, Haamses ja Eiklas.

Esimesel etapil võisteldi neljas kategoorias: naised, juuniorid, taga- ja esiveolised sõiduautod. Osales 3 naissportlast, 3 juuniori, 9 tagaveoga autot ja 8 esiveolist autot.

Etapid toimusid iga kuu ja roteeruvalt siis kolmes külas. Huvi kasvas iga etapiga ja kui alates 2. etapist toodi sõitma ka 4x4-veolised autod, kasvas osavõtjate arv ning 12. etapil 3. oktoobril 2010 osales juba 50 võistlejat.

Reedel, 15. oktoobril sai Aste klubis teoks esimese hooaja pidulik lõpetamine. Saal sai rahvast üsna täis. Kohal olid nii sportlased, nende pereliikmed, fännid, sponsorid ja ka vallavanem Margus Mägi.

Nii nagu vallavanem oma tervituskõnes märkis, oli auhinnalaud nii rikkalik, et vaata paremgi veel kui suure Saaremaa Ralli lõpetamisel! Seda kõike tänu sponsoritele, kellest kaks tublimat toetajat olid fi rmad Graveer ja Vekker Group OÜ, keda peeti meeles tänukirja- ja soojade sõnadega. Võitjad said karika, diplomi ning esimese kolme koha omanikud ka rahalised preemiad. Lisaks jagati parimatele kingitusi, mälestusesemeid, uue hooaja priipääsmeid jm. Veel rõhutas vallavanem ürituse tähtsust meie noortele, sest huvi asja vastu on suur ja parem juba krossirajal oma võimeid mõõta, kui niisama vallateedel “kummi sussitada”.

Rõõmu valmistas seegi, et hooaja lõpetas alustanud kolme naisvõistleja asemel tervel 15. Igati tubli saavutus, mis näitab et roolikeeramine võistlustel pole enam ammu ainult meeste pärusmaa. Kuna korraldajad otsustasid ära märkida iga võistlusklassi 8 paremat sportlast, siis võttis kogu protseduur aega tubli tunni. Et hooaeg õnnestus, sai järeldada sellest, et autasustamistseremoonia lõpus anti võistluse ideeautoritele ja suure vaeva nägijatele võistlejate poolt mälestuskarikad ning käepigistused.

Toon siinkohal ära iga võistluskategooria võitjad. Lähemalt saab võistluse statistika, pildigalerii ning osavõtjatega tutvuda Kaarma valla kodulehel. Korraldajate nimel veelkord suur tänu kõigile toetajatele, abilistele, aga ka kõigile osavõtjatele ning uute kohtumisteni uuel 2010/2011 hooajal. Nael kummi!

Võitjad:
Naised: Kertu Koppel 84 punkti
Juuniorid: Ivar Mägi 82 punkti
Tagaveolised: Ain Lepp 65 punkti
Esiveolised: Heiki Eelma 80 punkti
4x4: Eldur Torn 94 punkti