Peale selle olevat need "kaks kahtlast inimest" pannud postkastidesse kirja sisuga "Koerad on saatanast ja kassid on inimese loomad". Luigel oli Facebook'is levinud info järgi mürgitamise tagajärjel surnud kolm koera.

Avaldusi pole

Kiili valla arendusnõunik Aimur Liiva sõnul pole kõike, mida internet levitab, vaja uskuda ning ta soovib inimestele rohkem kainet mõistust ja kriitilist meelt. Samas paneb Liiva inimestele südamele, et kui toimub midagi kahtlast ja ebaseaduslikku, siis tuleb kindlasti pöörduda politsei või vallavalitsuse poole.

Kiili valla uue konstaabli Heikki Paltseri sõnul pole temani jõudnud ühtki avaldust koera mürgitamise või kummalise kirja kohta postkastis. Küll jõudis temani Luige elaniku Jane Susi kiri, kus naine kahtlustab, et leidis oma koduaiast "mürgitatud asja".

Susi leidis "selle asja", nagu ta ise leidu nimetab, paar päeva pärast Facebook'is ilmunud hoiatust.

Värvilt ja kujult kaalikalõiku meenutanud moodustise leidis Susi oma ketis oleva koera juurest. "Hiljem meenutas "see asi" mulle parafiini ja nüüd on see seisnud mul toas ja muutunud pehmeks," kirjutas naine vallavalitsusele.

Mürk sügavkülmikus

Kahtlustades, et tegemist on mürgitatud produktiga, pöördus ta veterinaar- ja toiduameti poole, kuid sealne labor mürke ei tuvasta. Sellist teenust ei osuta ka politsei- ja piirivalveameti kohtuekspertiisi büroo.

Kaalikat meenutav moodustis jääbki ilmselt pere sügavkülmikusse, kus Jane Susi seda säilitanud on. Naise sõnul on ta suhelnud veterinaariga Valdeku loomakliinikust, veterinaar- ja toiduameti laboriga, kuid need asutused ei tegele sellisel kujul mürgi tuvastamisega.

Eesti Loomakaitse Liidu poole aga on pöördunud ka inimene, kelle postkasti oli pandud kiri tekstiga "Koerad on saatanast ja kassid on inimese loomad".

Kuivõrd politseile pole laekunud ühtki avaldust mürgitatud koera kohta, ei saa kuidagi kutsuda inimesi üles äärmisele valvsusele ja asuda kõiki võõraid kahtlustama. Praeguse seisuga jääb kogu juhtum infomüra tasemele, millest oleks kasulikum hoopis hoiduda ning mitte paanikat tekitada.

Kiili piirkonnapolitseiniku kontaktid

Kiili konstaablipunktis toimub kodanike vastuvõtt igal neljapäeval kell 15.00- 17.00.

Piirkonnapolitseinik on konstaabel Heikki Paltser.

Telefon 612 4553; 612 5573; 5302 8887.

E-post heikki.paltser@politsei.ee.

Lähim ööpäevaringne politseiasutus on Lääne- Harju politseijaoskond, mis asub Sauel Tule põik 2.