Maria on äraütlemata armas laps. Ta on alati rõõmsameelne ja heas tujus. Temaga on väga lihtne tundi läbi viia, sest kunagi ei kuule ma väiteid: ma ei saa, ma ei oska, ma ei suuda...

Tema pühendumine ja õppimisvõime teevad tunnid nii mõnusaks ja loominguliseks. Puhas rõõm! Lisaks kõigele eelnenule on tal ka kaasasündinud imeilus hääl. Ilmselgelt inglite poolt antud häälepaelad.

Kui kaua on ta sinu juures laulnud?

Maria on käinud minu juures individuaalõppes natuke üle aasta. Laulnud on ta aga väikesest peale - Musamaris, Viimsi Huvikeskuses Maire Pedaku lauluringis, edasi ETV kooris ja nüüd siis natuke sügavam solistiõpe. Seega on mul olnud õnn juba pikka aega Maria arengut jälgida.

Kui suur oli Laulukarusselli konkurss ja kuidas tuli võit?

Laulukarussellil on konkurss alati suur. Sinna pääsemiseks tuleb läbida paras kadalipp. Alguse saab kõik kohalikust lauluvõistlusest. Meie puhul on esimeseks sammuks Viimsi valla laste lauluvõistlus.

Sealt pääsevad parimad esindama oma valda maakondlikule võistlusele, kust žürii punktide alusel lähevad vastavatest vanuserühmadest edasi Laulukarussellile oma maakonna au kõrgel hoidma kaks last.

Kogu see ratas hakkas pöörlema 2012. aasta kevadel ning päädis 6. jaanuaril toimunud finaalkontserdiga Vanemuise teatris. Sel korral oli terve Harjumaa esitus suurepärane, sest kuuest lapsest, kes Laulukarussellile saadeti, võistlesid neli finaalis. Järelikult oli Harjumaa võistlusel väga objektiivne ja professionaalne žürii.

Kuidas valisite võidulaulu?

Oh, terve see aeg oli üks pidev uue laulu valimine! Kohe pärast maakondlikku võistlust tuli valida teinegi laul, mida Laulukarusselli toimkonnale edastada. Nemad valisid nendest kahest laulust, millist on sobilik laulda eelvoorus. Loomulikult valiti uuem laul ja see pani meid kohe fakti ette, et proove tuleb teha kõvasti tihemini kui tavaliselt.

Eelvoorus läks meil kenasti ja pääsesime endalegi üllatuseks poolfinaali. Selleks ajaks oli esimene laul juba kuidagi ennast liigselt Maria jaoks ammendanud ja nii hakkasimegi kibekiirelt järgmist uut laulu õppima.

Ka poolfinaalis oli Maria nii tubli, et laulis ennast finaali. Ma ei tea miks, aga olin siis täiesti veendunud, et finaaliks võime valida ühe juba esitatud laulu. Siis aga teatas Eve Viilup, et ootab järgmise laulu noote, sõnu ja salvestust. Olin täiesti nõutu, sest mul olid otsa lõppenud absoluutselt kõik mõtted ja mulle tundus, et laulud ongi nüüd ilmast otsa saanud! Nii me siis Mariaga valisimegi ühe laulu välja ja hakkasime õppima, kuid meile tundus kogu aeg, et see ei ole õige, sest laulu valikul on väga suur tähtsus. Ühel õhtul magama minnes mõtlesin, et saadaks keegi mulle unenägude maailmast ometigi mingi vihje... ja ime küll, hommikul ärgates ma teadsin, et see laul peab olema Disney multifilmist väikese merineitsi Arieli laul. Nii jõudiski Mariani võidulaul. See laul on ka varem mu laululapsele võidulauluks saanud!

Kumb teist rohkem pabistas, Maria või sina?

Minu põhimõte on, et me ei lähe kunagi ühelegi võistlusele võidu peale laulma. See blokeerib laulurõõmu. Sellepärast võib-olla me ka ei närveeri nii hirmsasti. Maria ei ole eriti pabistaja, kuid seekord mõjus kohe kindlasti see, et finaal toimus otse eetris.

Ilmselt oli kõige suuremaks pabistajaks Maria ema, kes ei saanud meiega Tartus viibida, kuna nende koju sündis jõululaps Rasmus, kes reisimiseks veel liiga väike. Õnneks oli meil kaasas oma toetustiim - Karmeli ja Liina Ariadne.

Muretsema pani asjaolu, et päev algas juba vara. Esimene proov bändiga toimus kell 11, vahepeal korralik hääle soojaks laulmine ja natuke söögipoolist põske, läbimäng kella 14st kuni 16ni. Siis natuke puhkust, uuesti hääleharjutused ja läbilaulmine ning juba oligi kontserdi aeg.

Teatrimajas oli ka väga palav ja polnud õigupoolest kusagil olla, et mõnusalt puhata. Nii et lapsed olid finaaliks korralikult väsinud. Kõik lapsed olid väga, väga tublid. Suur kummardus nende ees.

Mida tähendab võit Laulukarussellil oma vanuserühmas? Kas see toob kaasa näiteks edasise konkursil osalemise?

Õnneks ei tähenda see enam rohkemat kui suurt tunnustust tehtud töö eest tublile lapsele ja tema õpetajale. Juba Maria finaali jõudmine oli selline tunnustus.

Südamest olen tänulik, et maailmas on olemas muusika, mis muudab meid alati paremaks ja lahkemaks, ning selle eest, et on lapsi, kes armastavad muusikat ja soovivad sellega inimeste südameid rõõmustada.