Enamik Karksi valda teab iga-aastast kauase traditsiooniga jaanijooksu (kodulehekülg www.jaanijooks.kipka.ee). Viimastel aastatel on jooksus osalejate jõudsalt suurenenud. On kahju, et kohe pärast jooksu lahkuvad nii kaugelt tulijad kui ka paljud kohalikud.

Mis peaks olema teisiti? Et spordipidu saavutaks suursuguse peo mõõtmed, siis käesoleval aastal lisandub tõsisele jooksusündmusele ka meelelahutuslik osa.

Kohapeal saab olema korralik toitlustus, seda nii enne kui ka pärast jooksu. Korraliku toitlustuse all ei pea ma silmas ainult hamburgerit ja jäätist. Lisaks eelnenule ja traditsioonilisele jaanisöögile pakutakse tipptasemel lihatoite. Lastele tuleb külla lõbus tegelane, kellega koos korraldatakse huvitavaid mänge ja võistlusi. Lisaks on lastel võimalik suurel batuudil hüpata ja liugu lasta.

Õhtu nael on kahe Eesti keskmisest kõrgema tasemega ansambli esinemine. Nooruslikumale publikule on kutsutud peaesinejaks tõusev tantsuansambel „Amadeus“ ja eakamatele tunnustatud meesartist oma bändiga. Sündmuse puhuks korrastatakse ordulinnuse vahetus läheduses olevad heinaplatsid, et kaugelt tulnutel oleks võimalik seal telkima jääda.

Et tegemist on valla kultuurikomisjoni omaalgatusega (sissepääs spordipeole on kõigile tasuta), siis jooksupeo eelarve tuleb täita oma ja toetajate vahenditega. Täname sündmust toetavaid ettevõtteid ja asutusi: Karksi Ordumeistrid, noortekeskus ja valla noorte osaluskogu leidsid rahastuse noortekeskuse programmist (NAF ehk noorte omaalgatusfond), mida toetab Euroopa Sotsiaalfond läbi Eesti Avatud Noortekeskuse Ühenduse, valla kultuurikeskus ja mesindusselts, vallahooldus, Karksi Sport, Luuka puhkemaja ja Kuningalossi talu.

Siinkohal kutsun kõiki Karksi valla asutusi võimalusel ja soovi korral ühist toredat spordipidu toetama. Täpsemat toetusega kaasnevat infot jagab noor ja aktiivne kultuurikomisjoni liige Reelika Maiste (kontakt 5620 5192).

NB! Kes on see lõbus lastetegelane? Kes on see tuntud ja tunnustatud eakama generatsiooni meesartist? Mis sündmus saab teoks Karksi ordulinnuses 24. juunil? Nendele küsimustele leiab vastuse järgmistest lugudest.