Laste looming oli nii vahva, et välja anti ka 37 eripreemiat. Teiste seas pälvisid eripreemia kaks Märjamaa lasteaia Pillerpall nelja- aastast last - Karro Võigemast ja Marion Põldmann, kelle juhendajaks oli Liivi Pank.

 „Žürii ühehäälseks lemmikuks kujunes pilt jäätisega lapsest ja lehmakesest rohelisel aasal, mis on siiras, soe ja armas - selle ehedus ja puhtad värvid võlusid meid kõiki," ütles žürii liige, Eesti Kunstimuuseumi direktor Sirje Helme.

Balbiino jäätisepakendi kujundamise konkursil „Minu jäätis" said lapsed ise kujundada erakordse jäätisepaberi, mille pakendil võis kujutada kõike, mis laste meelest sobiks tõeliselt maitsvale ehtsast koorest valmistatud jäätisele. „Laste looming pakkus meile oma rikkaliku fantaasia ja leidlike lahendustega palju rõõmu ning põnevaid üllatusi. Konkursi korraldamine oli Balbiino pere jaoks helge ja südantliigutav kogemus," ütles konkursi korraldaja, AS Balbiino turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolk.

Marion Põldmanni kavandatud jäätisepaber

 „Meile saadetud laste looming näitab ilmekalt, et kõik võivad olla pakendidisainerid, nii kolmeaastased lasteaialapsed kui ka kogenumad põhikooliõpilased.

Konkursile saadeti väga erinevaid kujundusi, muuhulgas koomikseid, põnevaid mustreid, pilte omaloodud tegelastest, kuid ka jäätistest. Mitmekülgne oli ka piltide valmistamisviis: lapsed kasutavad väga oskuslikult arvutiprogramme, kuid leiavad inspiratsiooni ka kõikjalt enda ümber.

Kasutati nööpe, lõnga, voltimist, joonistamiseks erinevaid kunstitarbeid, kuid ka segatehnikat, kus mitu erinevat kunsti loomise viisi üheskoos," ütles Enel Kolk.

Märjamaa Pillerpalli lasteaiaõpetaja Liivi Pank rääkis, et ühel ajal oli võimalik esitada töid kahele konkursile. Osa lapsi soovis osaleda presidendi joonistusvõistlusel, teine osa, kes sel päeval kohal olid, kavandasid jäätisepabereid. Kasutada võis kõiki stiile. Näiteks Karro valis kartulitrüki ja kleepis oma pingviinile liikuvad silmad, mis muudab kujutatu väga elavaks. Marion vajutas paberile kollase ja rohelise käejälje, mille iga sõrme otsas on väike nägu. See tekitab mulje, et käed hoiavadki jäätisetuutut, seda enam, et lisatud on ka lumehelbed. Oli suur üllatus, et nii arvukate tööde hulgast said meie lapsed eripreemia," ütles Liivi Pank.

Kõik „Minu jäätise" konkursile saadetud tööd on kuu lõpuni avaldatud virtuaalnäitusel Balbiino Facebooki aadressil http://bit.ly/MinuJäätis, kus huvilised saavad avaldada toetust enda lemmikkujundusele. Publiku suurima poolehoiu pälvinud kujundustöö autor saab Balbiino eriauhinna.

Žürii valitud võidutöö autor ja tema juhendaja saavad auhinnaks suure kastitäie võidutöö kujundusega jäätist kohe, kui see tootmisse tuleb. Ka kõik eripreemia pälvinud tööde autorid ja nende juhendajad saavad kingituseks kasti uue kujundusega jäätist.

Õpetaja Liivi rääkis, et mõlemad konkursid on toonud lasteaeda rõõmustavat tagasisidet.

President saatis uhked allkirjastatud tänukirjad, õpetajad panid need enne lastele üleandmist raamidesse. Sõbrapäeval korraldati lasteaia saalis pidulik tseremoonia, kuhu kutsuti ka naaberrühm, „et plaksutajaid oleks rohkem". Nüüd on jäätisepaberite konkursil eripreemia saanud lapsed, nende vanemad ja juhendaja kutsutud autasustamistseremooniale ja ekskursioonile jäätisetehasese.