Malle-Mari Läänesaarel soovitas kõnevõistlusel osaleda Torma põhikooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja Tiina Raudsepp. „Enamus kõnest valmis ühe hooga. Õpetaja Raudsepalt sain kõne kohandamiseks mõnedki head nõuanded."

Kõnevõistlusel esikoha saanud Malle-Mari Läänesaar sai auhinnaks nahkköites Carl Robert Jakobsoni Kolm Isamaakõnet ja 35 eurot. Kui kõnekonkurssi veel „krooniajal" peeti, oli rahaliseks auhinnaks Jakobsoni pildiga 500 kroonine rahatäht. Kõnesid olid pidamas ka üheksanda klassi noormehed Kalvi Luhamäe Sadala põhikoolist, Raul Uus Johann Voldemar Veski nimelisest Maarja Põhikoolist ja Jõgeva Ühisgümnaasiumi kümnendas lassis õppiv Timo Meitus, kes said tunnustuseks Torma valla sümboolikaga meeneid ja raamatukaupluse Apollo kinkekaardi. Tänusõnad öeldi nende juhendajatele õpetaja Riina Vaherile, Marje Kooritsale, ja Helge Maripuule.

Žüriis hindasid kõnesid Jõgeva maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna peaspetsialist kultuuri- ja noorsootöö alal ja Eesti Harrastusteatrite Liidu juhatuse liige Tiina Tegelmann, Oskar Lutsu Palamuse Kihelkonnakoolimuuseumi projektijuht Janek Varblas, Torma vallavanem Riina Kull ja möödunud-aastase kõnevõistluse võitja toonane Jõgeva Gümnaasiumi abiturient ja tänane Tartu ülikooli üliõpilane Tanel Sakrits.

„Te näete muresid ja rõõme ühiskonnapildis ja on lausa ime, mismoodi läbi enda suudate neid Eesti rahvale edasi kanda," ütles žürii esimees Tiina Tegelmann, kes igast kõnes talle enam muljet avaldanud seigad ja nüansid välja tõi.

Torma põhikooli direktor Toomas Aavasalu eestvedamisel külastasid kõnevõistlusel osalejad ,juhendajad ja kaasa elajad Jakobsoni muuseumituba ja asetasid lilled koolimaja ees olevale Carl Robert Jakobsoni ausamba juurde.

Mälestushetkega meenutati ühiskonnategelast Ants Paju, kes oli aastaid Jakobsoni kõnevõistluse žürii esimeheks.