On päris pisikesi, kes tulevad, ärevus südames, alustama midagi päris uut. On neid, kel mitmen­dat aastat tuttav tee jalge all, sõbrad ees ootamas ning koolimaja välisuksest pööninguluugini teada, ja neidki, kel ärevus hinges seetõttu, et vii­masest koolipingi lihvimisest möödas pä­ris mitmed aastad.

See ongi meie ajale iseloomulik – õpi­takse mitte ainult koos lastega, vaid ka las­te ja lastelaste kõrval – samades koolides, kursustel, seminaridel.

Kõige rohkem tuleb aga õppida õpe­tajal endal, et oleks, mida õpetada. Peab ju õpetaja olema see, kes teab kõike oma erialal ja siis veel kultuurist ja psühholoo­giast ja seadustest …, kellel on alati aega, mõistmist ja kannatust, kes näeb alati kena välja, alati naeratab ning iial ei väsi.

Ärgu kadugu teie avastamisrõõm, koo­liuusikud, ärgu tulgu tüdimus teile, kes te jätkate, ärgu kadugu sära ühegi õpeta­ja silmist! Üllatusi, äratundmis- ja avasta­misrõõmu kõigile teile uuenenud, rõõmsas koolimajas. Hoiame teda, et ka aastate pärast saaksime uhkusega külalistele oma ilusat koolimaja tutvustada.

Päikselist kooliaasta algust teile, kõik õppijad ja õpe­tajad!

Madli Põder, Ambla LPK direktor:

Unustamatult kuum suvi on jäänud seljataha ja jällegi on aeg kraa­mida sahtlipõhjast välja vihikud ning pastakad. Ka toanurgas konutav koolikott ootab pikisilmi puhkuse lõppu. Kui Arno isaga koolimajja jõudis, olid tunnid juba alanud. Ambla kool ootab omi koolijütse ikka 1. septembril.

Esimesse klassi tuleb kolm uut õpi­last ja nad hakkavad tööle liitklassis koos kolmanda klassiga. Liitklassidena tööta­vad ka II ja IV, V ja VI ning VII ja VIII klass. Lasteaia liitrühm alustas tööd juba 16. augustil. Lasteaias on 18 kohta, koostöös hoolekoguga taotlesime vallavalitsuselt luba võtta kaks last juurde ja seega on 1. septtembrist lasteaias 20 mudilast, kõik kohad on täidetud.

Ambla kool on uueks õppeaastaks valmis – uksed avatud ja õpetajad ootel. Soovin kõigile head kooliaasta algust!