Jõhvi rahvajookssule saab eelregistreerida veel reedel ja laupäeval kuni kella 18ni e-postiga rene@pohjarannik.ee ning reedel Aseri rahvajooksul ja laupäeval Pannjärvel toimuva XT Run&WalkEST ajal võistluskeskuses Aime Luugi juures. Kõik kolm jooksu peetakse sel aastal ühise nimetuse "3 päeva jooksu Ida-Virumaal". Kõigil kolmel võistlusel osalejad saavad mälestuseks T-särgi ning neid ootab Jõhvis ees lõpuloosimine, kus peaauhinnaks jooksuhooaja lõppu sobiv mitmepäevane puhkepakett.

 Kuna pärast algse eelregistreerimise tähtaja lõppu ehk pärast 9. septembrit on olnud registreerijate pidev juurdekasv, siis korraldajad tulid vastu jooksjate soovile ning osalustasu pärast eelregistreerimise lõppu ei tõstetud ehk see on ka hiljem registreerujatele 5 eurot (õpilastele ja pensionäridele 2 eurot). Osalustasu eest saab: numbri, neli haaknõela, joosta, pesta, süüa, juua (10 km jooksjad ka rajal), vimpli, diplomi ja Selveri sooduskupongi. Noortejooksu lõpetajaid ootab lisaks SUPER kõnekaart.

 Tillujooksul, kus osalustasu ei ole, antakse lastele Jänksi ja neile jääb mälestuseks jooksu number, vimpel ja diplom.

 Mõistagi saavad kõik osalejad ja kaasaelajad nautida Jõhvi isetegevuslaste esinemist.
3 ja 10 km võistlusklasside võitjaid ootavad karikad, esikolmikusse jõudnud jooksjad saavad medali ja Jõhvi-75 juubelikruusi. 10 km jooksu absoluutsele kolmele kiiremale mehele ja naisele on taastatud Jõhvis traditsiooniliselt välja antud, kuid vahepeal reformide tõttu rohkem unistustemaa teemaks olnud kinkekaardid. Lisaks on seekord veel meeste ja naiste 10 km võitjale meeldiv üllatusboonus. Kõik osavõtjad osalevad auhindade loosimises, mille kohta annab informaator täpsemat infot kohapeal. 

Teadmiseks võistlustest osavõtjatele 

NB! Numbrite eelnevalt ehk reedel-laupäeval Jõhvi spordihallist kättesaamise võimalusest anname www.johvisport.ee vahendusel selle võimaluse tekkimisel ehk numbrite Jõhvi saabumisel koheselt teada! Seni võivad eelregistreerunud samalt aadressilt kontrollida oma nime stardiprotokollist. 

Eelregistreerunud saavad numbrid kätte (ja vajadusel nende eest tasuda) võistluspäeval Jõhvi spordihallis olevast stardikeskuses alates kella 9st. Numbrite kättesaamine lõpeb pool tundi enne vastava stardi algust. Lisaregistreerimine toimub võistluspäeval kell 9-10.30ni (tillujooksule kuni 10.00ni).   

Olulised kellaajad
9.00 avatakse võistluskeskus
10.30 antakse start Jänksi tillujooksule  
11.00 antakse start 3 km SUPER noortejooksule, kus saavad end taas noorena tunda ka kõige auväärsemad osalejad ehk vanuseklassi M65 ja N65 kuuluvad jooksjad
11.30 10 km jooksu start
11.35 10 km tervisekõndijate start
Autasustamine ca kell 13.00 (täpse aja ütleb informaator)
14.00 suletakse 3 ja 10 km jooksjate toitlustuspunkt

 Selgunud on ka järgmise, 2014. aasta Jõhvi rahvajooksu toimumiskuupäev. XXIX Jõhvi rahvajooks peetakse laupäeval, 20. septembril ning siis toimub esmakordselt "Kahe Virumaa pealinna jooks", sest oma jõud koondatakse päev hiljem, 21. septembril toimuva XXXI Rakvere rahvajooksuga.