Ja nii sündiski julge plaan minna Vormsist oma käe peal, oma kuludega ja Merikesega kahekesi. Majutus, transport ja kõhutäide tuli ise kinni maksta, müügiboksi eest tasuti projekti rahadega. Laadal osalesid ka mitmed teised rannarootsi piirkonna tegijad.

Soome Mardilaada korraldajateks olid Läänemaa Arenduskeskus ja Läänemaa Turism ning Soome poolt Tuglase Selts. Läänemaa käsitööliste mardilaadal osalemist toetati Kodukant Läänemaa Leader meetmest. Kogu Läänemaa tutvustus oli väga põhjalik ning hästi korraldatud. Kahe päeva jooksul oli palju toredaid kontserte, esinemisi ja müüdava kauba esitlusi ja moedemonstratsioone.

Minu pakutud taimedega värvitud erivärvilised lõngad läksid hästi kaubaks. Seda enam, et olin kogu laadal ainuke selle kauba müüja. Samuti läks väga hästi naturaalhall ja -pruun lõng. Suvine suur värvimine läks asjaette.

Suvi läbi sai katsetatud ja proovitud kõiksugu lehti ja taimi lõngade värvimiseks, nii koguneski seda lõnga üsna suurtes kogustes. Oli ju selle aasta mardilaada teema «taimedest tulnud».

Võtsime müügiks kaasa ka teiste tehtud tooteid. Nõutav kaup oli ka Merikese ja Helgi kootud kindad-sokid ja Leili minikindad-sokid ja armsad kootud mobiilikotid. Viimased olid eriti atraktiivsed ja pakkusid suurt huvi.

Saime kohapeal kutseid mitmele jõululaadale. Järgmisele laadale lähengi juba Raplasse. Soome mardilaata külastas umbes 15 000-16 000 külastajat. Kõigi osavõtjate ja korraldajate üksmeelne arvamus oli, et see oli väga hea ja kordaläinud Lääne Maakonna maineja promoüritus.