Teist rääkides ei saa mööda ka Teie hoiakust ebausu ja astroloogialaadsete libateaduste suhtes. Lükkate ka AHHAAs mõned müüdid ümber?

Viimane müüt, mis ümber on kukkunud, on muidugi detsembris 2012 aset leidma pidanud maailmalõpp. Sellele poogiti külge igasuguseid põhjuseid, muu hulgas ka päikesega seotud asjaolusid. Kuni selleni välja, et pirakas tükk päikesest võib siinsed elektrisüsteemid ja muu elu untsu ajada. See stsenaarium muidugi tõeks ei osutunud, sest ega päikesetorme ei ole võimalik nii pika ajavahemiku peale ette ennustada. Me saame küll jälgida päikeseplekkide arengut, mis on tihti väljapursetega seotud, ning silma peal hoida nende aktiivsusel ja kui mingisugune loide peaks toimuma, siis saab välja arvutada, kui suure tõenäosusega purse maakera tabab. Päikese "ilma" ennustusega tegeletakse kogu aeg, kuid seeläbi saame me tundide või heal juhul ööpäevade pikkused eelteated, millal varjendisse minema peaks. Kindlasti aga ei ole võimalik kuude ja aastate lõikes ette ennustada, et just sellel kuupäeval midagi juhtub.

Levib ka libauudis, mis omistab NASA teadlastele väite, et seoses päikesega on avastatud portaalid, mille kaudu on võimalik käia läbi teiste dimensioonide ja kohtuda tulnukatega. Ulme ja teadus on ära segatud ja tõlgendajad ei saa enam millestki aru - inimese fantaasia on ju piiritu.

Loe pikemalt Tartu Ekspressist.