Aitäh, Principal OÜ – kõik, mis toimus võimlas, oli ju suurepärane!

Õnneks ei olnud kontsertaktus seekord akadeemiline. Kõik esinemisnumbrid ja kõned olid paraja pikkusega, südamlikud ja väljendasid tänu. Kõik austuskingitused anti üle ning võeti vastu pisut kipitava kurgu ja silmadega. Ei ole jah häbi öelda, et see on olnud üks ilusam aktus üldse! Üks endine niheleja-poiss ütles, et ta pole kunagi ühelgi aktusel nii vaikselt istunud…

See sündmus sai korraldatud eelkõige peoks meile enestele - Jüri kooliga seotud inimestele. Päevastel võistlustel ja töötubades oli põnev, hoolimata vähesest osalejate ja pealtvaatajate arvust, ka koolilõuna kulus pikal päeval marjaks ära.

Tsiteerides meie vilistlase peojärgseid mõtteid: “Laupäeval sai kokku Rae valla eliit(!), sest seda ju Jüri kooli lõpetanud on.”

Jüri gümnaasiumi VIL! on teinud ära suure töö ja selle üle oleme ise väga uhked! Kindlasti on asju, mida saab alati paremini teha. Oleme avatud uutele liikmetele ja ideedele. Selleks, et järgmine kord oleks veelgi parem, mine aadressile www.vilistlane.ee ning liitu vilistlaskoguga. Ärgem jäägem üksteisele võõraks, kokku võib saada vabalt ka tihedamini kui iga viie aasta tagant. Tuletame meelde, et pilte saate vaadata ja tasuta alla laadida aadressilt www.hotshot.ee/jyrikool.
_________________________________

Tänu Jüri gümnaasiumi 30. aastapäevale täienes suuresti koolimuuseumi fotokogu. Kooliaastapäevaks välja antud CD-le sai kokku kogutud kõigi Jüri gümnaasiumi (keskkooli) lendude lõpuaktuste ja 1. klasside pildid. Lisaks sisaldab CD hulgaliselt pilte üritustest ja traditsioonidest 30 aasta vältel ning toredaid pilte kooliperest ja koolimajast. Siinkohal tänab CD koostamise töögrupp kõiki endisi ja praeguseid õpetajaid ning vilistlasi, kes olid suureks abiks fotode kogumisel. CD on võimalik osta Jüri gümnaasiumi kantseleist (hind on 50 krooni).

Jüri gümnaasiumi aastapäevaks andis Jüri gümnaasiumi vilistlaskogu koostöös kooliga välja ka raamatu „Jüri gümnaasiumi ajalooraamat. I-XXVIII lend. Edulood“. Raamatu põhiosa moodustavad lood Jüri gümnaasiumi vilistlastest. Lisatud on pilte üritustest, koolimajast, õpilastest ja õpetajatest. Raamatus on lendude nimekirjad ning nimekiri 30 aasta jooksul koolimajas ametis olnud õpetajatest ja abipersonalist ning veel palju huvitavat Jüri gümnaasiumi ajaloo kohta.

22. oktoobrist – 5. novembrini oli kooliaastapäeva puhul Jüri raamatukogu II korrusel avatud õpilastööde näitus. Välja oli pandud kauneid joonistusi igas vanuses õpilastelt ning hulgaliselt tüdrukute käsitööd ning poiste tööõpetusetundide meisterdusi.

Aastapäeva puhul panime koolimuuseumisse välja põhjalikuma Jüri gümnaasiumi ajalugu käsitleva näituse, mida oli õpilastel võimalik külastada I veerandi viimasel päeval ning vilistlastel 23. oktoobril toimunud kokkutulekul. Arvestades laste suur huvi näituse vastu, on klassidel võimalus näitusega põhjalikumalt tutvuda kogu II veerandi vältel ning osa saada ka muuseumitundidest. Iga päev on koolimuuseum Jüri gümnaasiumi õpilastele, õpetajatele ja külalistele avatud kokkuleppel koolimuuseumi töötaja või kooli juhtkonnaga.

Jüri gümnaasiumi koolimuuseum on tegutsenud ligi 4 aastat. Selle lühikese aja jooksul on muuseumisse kogunenud hulgaliselt materjale ja esemeid Jüri gümnaasiumi (keskkooli) ning Jüri gümnaasiumi eelkäijate – Rae kooli ja Lehmja kooli kohta.

Koolimuuseum on õpilastele huvitavaks vahepalaks igapäevastele tundidele. Õpilastel on võimalus tutvuda vanemate ja vanavanemate kooliajaga. Et muuseum oleks veelgi täiuslikum, palume teilt, head vilistlased ja endised ning praegused õpetajad, abi! Koolimuuseum ootab igasugust infot ja materjale, mis on seotud Jüri gümnaasiumi (keskkooli), Lehmja kooli ning Rae kooliga. Täpsem info on kooli koduleheküljel www.jyri.edu.ee.

Liina Hergauk, Jüri gümnaasiumi koolimuuseumi töötaja
________________________________________________

Kui vilistlaste ja külaliste jaoks jõudis kooli 30. aastapäeva tähistamine kätte laupäeval, 23. oktoobril, siis praegused õpilased said sünnipäevast osa päev varem, esimese veerandi viimasel päeval.

Juba mitmeid aastaid on meil traditsioon, kus kooli juhtkond tervitab fuajees kohe hommikul kätt surudes piduliku muusika saatel kogu kooliperet. Kui algusaegadel oli nii mõnigi õpilane kohkunud sellise ettevõtmise peale, siis nüüd osatakse juba oodata ja koolipäev saabki teistmoodi, väikese elevusega alustatud.

Sünnipäeva puhul toimusid aulas aktused, kus saadi osa pidupäevakõnest, kuulati ja vaadati laulu, tantsu ja pillimängu. Kollektiivide jaoks oli see veel mõnes mõttes viimane proov ja harjutamine enne laupäevast kontsertetendust. Muusikalised tervitused tulid ka vilistlastelt: kitarri mängis ja laulis Sten-Kristjan Saarik kõige värskemast, 28. lennust ning saksofoni Meelis Rohula 24. lennust. Lõpetuseks tänati õpilasi tulemusliku õppimise ja meeldiva käitumise eest 1. veerandil tänukaardiga.

Sünnipäeva sisse mahtus klassidel veel ka spetsiaalselt kooli juubeliks välja pandud kooli ajaloo ja õpilastööde näituste külastamine. Ning loomulikult oli söökla omalt poolt kaasa aidanud, et kooli sünnipäev õpilastele ka maitseelamusi pakuks.

Kaidi Laidvee