Eraldi esitamiseks olid Jüri Perekoori repertuaaris veidi kammerlikumad lood: “Sa pane päev särama“, “Armastus on suurim”, mida kaunistas klarnetisoologa Katri Kaasik ja “Sa südames nüüd pane”, mille esitamisel astusid solistidena üles Vivika Kirt ja Aivar Niiholm. Ühendkooriga laulsime selliseid armastatud laule, nagu “Ta lendab mesipuu poole” ja “Sind surmani”, “Ärkamise aeg”, mis Paldiski armsas väikses, väga hea akustikaga kirikus suurepäraselt kõlasid. Tunda oli tõelist Jumala ligiolekut.

Väiksearvulise Paldiski koguduse kohta oli meid kuulama tulnud ootamatult palju inimesi. Loodan, et neile meie muusikaline tervitus meeldis.

Peale kontserti kinkisime Jüri Perekoori poolt EELK Paldiski kogudusele 15 väikseformaadilist kiriku palve- ja lauluraamatut, mis on tulevikus kogudusele abiks laste- ja noortetöö paremal korraldamisel. Ja tänasime Paldiski koguduse õpetajat Merle Prass- Siimu, kellel oli juhtumisi samal päeval ka sünnipäev.

Selle toreda kontserdi idee autor ja korraldaja, Paldiski abilinnapea Kersti Väinsalu oli koos kohalike abilistega katnud meile kiriku eesruumi uhke toidulaua kohalikus Peetri Pizza pagariäris valmistatud kringliga, mis oli söömise ajal veel täiseti soe. Toidulaua ümber arutasime Padise segakoori liikmete ja koorijuht Liina Annusega võimalike ühiste muusikasündmuste korraldamist ka tulevikus. Loodetavasti kujuneb üheks selliseks kevadine kontsert Padise kloostris.

Tagasiteel jagasime muljeid toimunust ja arutasime koori lähema aja plaane. Kaugel need jõulud siis ka on, mil Jüri Perekoori kindlasti Jüri kirikus taas kuulata saab.

Oleme lubanud osaleda Lionsi klubi Harju I poolt 16. detsembril Jüri kirikus korraldataval heategevuslikul jõulukontserdil ja kindlasti oleme kaasa teenimas ka 23. detsembril kell 16.00 algaval püha jõuluõhtu jumalateenitusel Jüri kirikus. Ilusat hingede aega kõigile!