„Lahenduste otsimine võttis aega. Lisatöid tuli juurde, mõni asi on jäänud ka ära. Praegu kulgeb ehitamine hinnapakkumise kohaselt ja vallavalitsus tasub ehitajale vastuvõetud tööde alusel," ütles Markson.

Eelmise nädala lõpul tõsteti paika viimased metalltalad ja toetuspostid. Kolmapäeval ütles ehitaja, et katuseplekk saabus Soomest pisut varemgi ja ilmselt saab järgmisel teisipäeval hakata plekki panema. „Peame ebamugava aja lihtsalt üle elama, ükskord on ka sellel majal vettpidav katus.

Tööde lõppaega ei tihka ma öelda, ehk saame valmis esimese veerandi lõpuks," lootis Markson. Küttis ütles, et kõige aeganõudvamad tööd on tänaseks tehtud, plekipanek võtab umbes poolteist nädalat ja siis jääb veel tuulekastide tegemine.

Majandusnõuniku sõnul on ehitamist seganud selle suve pidevad vihmad, mis ei lasknud teatud kohti kohe lahti võtta ja muutsid katusel töötamise ohtlikuks. „Eestis oli viimase aja vihmaseim suvi ja meie vahetame katust! Lahtivõetud kohad on küll kilega kaetud, aga vesi tungib sealt ikka läbi. Loomulikult on see põhjustanud inimestes nurinat, aga kõike ei saa panna vallavalitsuse või ehitaja süüks," palus Markson mõistvat suhtumist.

Kabala lasteaia-põhikooli direktor Maire Roht kinnitas, et ehitushääled - puurimine või kopsimine - õppetööd seganud ei ole, rohkem takistusi põhjustab see, kui läbijooksude tõttu tekivad lühised ja klassiruumides pole elektrit. Kooli töömehel on seetõttu käed pidevalt tööd täis. Roht imestab, et objektil tegutseb nii vähe ehitajaid: siis ei saagi ju tööd kiiresti edeneda. Ka Markson nõustus, et siin võiks korraga töötada rohkem mehi. Küttise sõnul on tavaliselt objektil seitse meest, aga näiteks kolmapäeval olid kolm neist haiged.

Koolijuht ise ehitusnõupidamistel ei osale, kuid soovib, et vallavalitsus teda siiski toimuvaga kursis hoiaks, nagu sai suvel peale puhkust kokku lepitud: „Minult küsitakse infot, aga ma ei oska vastata."