Valmis sai meie riigimaantee nr 75 Tumala-Orissaare-Väike väin 0,2–7,5 kilomeetri remont. Sellega seoses sai renoveeritud Orissaare alevikus peatänavaäärne valgustus, ehitatud peatänava äärde uued kergliiklusteed, korrastatud Saaremaa Tarbijate Ühistu kaupluse esine parkla ning tugevalt muudetud ka keskuse haljastust. Tegemist oli kevadest kuni hilissügiseni kestnud projektiga, millest on kasu kogu piirkonna elanikele. Olime sunnitud taluma küll tolmu, küll pori, kuid tänu vallakodanike mõistvale suhtumisele saime neist ebameeldivustest korralikult üle ja lõpptulemus räägib juba tänasel päeval enese eest ise.

Kahjuks on majanduslikult olnud meie jaoks üsnagi raske aasta, kuid vaatamata kõigele oleme hästi välja tulnud ja suutnud oma piiratud eelarveliste vahenditega aasta lõpuks ka väikese plussi tekitada. See on olnud aasta, mil oleme kriitiliselt ringi vaadanud oma

sisestruktuurides ja hinnanud vajaduspõhiselt iga ametikohta ning võimalust muudatuste elluviimiseks. Alates jaanuarikuust töötab meil uus maa ja planeeringute peaspetsialist, kes oma pea aastase meie juures töötamise ajaga saanud selgeks kogu valla ja on aktiivselt valmis vallaelanike muresid lahendama. Lisaks maa ja planeeringu küsimustele on Margus Pikkor alates 1 detsembrist ka abivallavanema ametis.

Alates augustist töötab meil ehitus ja keskkonnanõuniku ametis Martin Käärid, kes on samuti lühikese ajaga näidanud end igapidi tubli ja toimeka ametnikuna, liikudes oma valdkonnas jõuliselt, kiirelt ja täpselt, nagu sellele valdkonnale kohane.

Septembri algusest töötab meil ka uus raamatupidaja Marje Kaasik, kelle kohustuseks just gümnaasiumiosa raamatupidamistoimingud. Ka Marje osas ei ole vald pidanud pettuma, sest tegemist on kiire ja asjaliku raamatupidamisametnikuga. Samuti uus muusikakooli direktor Martti Nõu, kelle töö esimesi vilju näitas tema organiseeritud juubelikontsert. Siinkohal tahaksin südamest tänada ka aasta jooksul ametist lahkunud spetsialiste: Tiit Põld, Ivar Ansper, Liivi Tamm ja Saima Kütt – teie panus on olnud Orissaare valla arengu jaoks igati tänuväärne ja edasiviiv. Aitäh teile selle eest!

Järgmise aasta poole vaatame kindlasti väga lootusrikkalt, sest juba täna teame, et korda saab olulises osas meie kultuurimaja, mis on samuti oma remonti oodanud pikki aastaid. Kahjuks oleme sunnitud gümnaasiumi remondiks veel ootama KOIT kava rahastust, kuid kindlasti teeme vallavalitsuse ja gümnaasiumiga koostöös jõupingutusi, et leida võimalikke alternatiivprojekte selle teostamiseks. Ootusärevalt ootame ka lasteaia III rühma remondi projekti heakskiitu EAS-lt, et tagada inimväärsed tingimused meie valla kõige noorematele kodanikele. Kindlasti leidub ka muid projekte, mis just 2011. aastal rakendumas.

2011. aasta on Orissaare valla jaoks juubeliaasta.

11. juulil möödub 20 aastat omavalitsuse taastamisest Orissaares ja kindlasti seisab meie kõigi ees suur väljakutse sellise sündmuse korraldamiseks. Juba täna seame mõtteid, kuidas ja missuguses mahus meie juubelisünnipäev peaks kulgema ning siinkohal on ka vallakodanike mõtted eriti oodatud, sest see on ju meie kõigi ühine pidupäev, mida tuleb tähistada väärikalt. Orissaare vald on olnud 20 aasta jooksul igapidi edukas vald ja sama joont jätkame ka tulevikus. Orissaare vald on koht, kus tema kodanikud tahavad olla ja kes peabki olude sunnil mingi hetk eemal viibima, siis kindlasti oodatakse teda tagasi oma kodukohta.

See on vaid kerge tagasivaade möödunud aastale ja põgus nägemus järgnevale. Orissaare valla ametnikud on püüdnud pakkuda igati head avalikku teenust ning olla kõigiti vallakodanikele toeks. Kuigi teha on veel palju, püüame anda endast parima!

Kallis vallarahvas, olgu teil ilusad rahulikud jõulud ja uuel aastal täitugu kõik head mõtted ning soovid!