Uus külmik vajas ruumi

Septembrikuus saabunud külmik seati paika toonase laoruumi tahaseina. Laoruum ja juhataja töökoht aga koliti sootuks vanasse katlamaja ruumi, mida seni oli kasutatud peamiselt pandipakendi hoiustamiseks. Endise laoruumi ja müügisaali vahelt kaotati vanade külmikute rida ning seeläbi suurenes müügisaali pind  ligi 30m2 võrra. Lisaks sai müügisaal ka värske värvi seintele, mõned uued valgustid lakke ning tasandati ka pisut põrandat. Seoses müügi-pinna laienemisega paigutati kaupluses paljud kaubad riiuleil ringi ja tulemus sai ostjale kindlasti selgem ja käepärasem.

Juhataja sõnul on ka müüjatel nüüd lihtsam. "Kaupadel on rohkem ruumi ja sortiment on paremini näha. Nüüdsest on poes alkoholivabad joogid eraldi alkohoolsetest jookidest. Samuti on võimalik meil nüüd ka Säästukaardi sooduskaupadele ja Suure saagi kaupadele tekitada eraldi müügipind. Rääkimata sellest, et ruumi kaupadega toimetada on rohkem. Enam ehk ei pea meie kliendid kaubapäevadel üle kastide ronima," on juhatajal  hea meel. Nüüdsest mahub poes liikuma ka väiksemat sorti lapsevankriga, mis varem oli mõeldamatu. Müügipinda on Käru kauplusel nüüdsest 100m2 ja selle tulemusena laienes mõningal määral ka kaupluse kaupade sortiment, mis ostjaid kindlasti rõõmustab.

Katlamajast sai ladu ja kontor

Endine katlaruum remonditi, paigaldati veevärk ja riiulid. Ehkki enamus kaupluse kaubast on väljas müügisaali riiuleil on väikese laoruumi vajadus poel samuti olemas. Uus laoruum peab võimaldama poe personalil ka kiiret puhkepausi pidada ning juhatajal oma tööd teha. Praegu on ehitamisel veel õue lisaruum taara ja mõningase laokauba hoiustamiseks.

Kogu see ringitõstmine ja remont toimus aga kaupluse põhitööga paralleelselt ja juhataja sõnul lõi see poes asjad omajagu  sassi, aga nüüdsest peaks kõik hakkama  taas kenasti taas paika loksuma ning jõuluajaks saab sellele suurele rahmeldamisele ja segadusele joone alla tõmmata.

Kindlasti vajaksid Imbi Hiisi sõnul    väljavahetamist praegu veel käigus olevad vanad sügavkülmikud, aga ehk saab seda juba edaspidi.

Käru kaupluse uus külmsein ja remont läks Rapla Tarbijate Ühistule juhatuse esimehe Väino Sassi sõnul maksma umbes 500 000 krooni.

Hädas pikanäpumeestega

Praegu on kaupluses toimunud muudatustega poerahvas ise rahul, loodetavasti on seda ka kliendid.

Küll aga on meie kodupood hädas pikanäpumeestega. Päris palju "kaob" poest õlut, suitsu, võid ja komme. "Isegi rotimürki on meilt varastatud," tõdeb juhataja ja ei usu, et võõrad siit peost näppamas käivad. Need on Imbi Hiisi sõnul ikka meie oma inimesed. Varastatud kraami peavad aga kinni maksma poe töötajad, kes samuti ju kohalikud inimesed. Seega ongi tekkinud olukord, kus vargad käivad kaudselt meie müüjate rahakottide kallal. Seega, kui näed poes kedagi näppamas, siis ole julge ja anna sellest teada, sest vastupidiselt oled ju ka sina selles teos osaline. Kaupluse töötajad oleksid tänulikud.