Peale seda pisut tõsisevõitu sissejuhatust jätkasime hoopis teises meeleolus. Traditsiooniliselt on valla sünnipäeva tähistamise üheks osaks tublide vallakodanike tunnustamine Käru valla teenetemärgiga.

Seekord otsustas vallavolikogu annetada teenetemärgi Reet Grossile, kes on Käru kaupluses töötanud juba 50 aastat. Reet on olnud aktiivne tegutseja ka erinevates valla tantsukollektiivides ja käsitööringides. Praegugi osaleb Reet Käru memmede rühma tegevuses ning osaleb jõudumööda keraamikaringis.

Peale teenetemärgi kätteandmist jätkus sünnipäevapidu kultuurilainel. Kontserdi alguses ja lõpus esitasid Kärutajad kaks tantsu, kuid peaesinejaks oli seekord vene rahvalaulu koor „Sudaruški" Tallinnast.

Kooril on Kärutajatega tekkinud sõprussuhted ja seetõttu tuldi Käru valla sünnipäevale rõõmuga. Vjatšeslav Tulubjevi poolt 1989. aastal loodud kollektiivis laulab 30 naist, esinetud on mitmeis Eesti paigus ja Euroopas ning Venemaal. Oma temperamendi ja emotsionaalsusega panid nad peolised aktiivselt kaasa elama ja kontserdi lõppedes ei tahtnud aplaus vaibuda.

Kontserdile järgnevalt kinnitati keha suupiste- ja kohvilaua ääres, mille oli katnud Arturi Trahter. Ka peolaua ääres võtsid vahvad vene naised laulu üles ja korraldasid täiendava kontserdi, mis niigi toreda õhtupooliku veelgi lõbusamaks muutis. Kõigi osalenute üksmeelne arvamus oli, et nii rõõmsat valla sünnipäevapidu pole veel olnud.

2013. aastal omistati Käru Vallavolikogu poolt valla kõrgeim autasu - Käru valla teenetemärk, mis kannab järjekorranumbrit 19, Reet Grossile