Tahtejõud viib edasi

Möödunud hooaja raskeimaks võistluseks peab Kristen kõige esimest krossi Kundas. "Pikk paus oli viimasest võistlusest, kaks ja pool aastat," märgib noormees. Sellegi poolest oli hooaja algus võimas, sest Kristeni klassis võistles üle 30 sportlase, kelle seas noormees tuli neljandaks.

Eesti hobikrossi sarjas osales ta kõigil kaheksal etapil, kus käis viiel korral poodiumil ning seitsmel korral oli stardis kõige kiirem mees. Kokkuvõttes tuli ta MX B klassi võitjaks. Kuidas pärast nii pikka pausi õnnestus kohe nii võimsalt sõitma hakata?

"Tahtejõud!" vastab Kristen. Noormehe isa Lehar Pilv märgib kõrvalt, et teadmised olid ju olemas õigest tehnikast, kuid füüsiline vorm tuli taastada. Kristen isegi oli väga üllatunud oma edust.

"Ma ise üldse ei arvanudki, et nii hästi läheb. Arvan, et olen rohkem keskendunud olnud ja seda kõike väga tahtnud. Ja järgmine aasta on tahtmine veel suurem!" räägib Kristen, kes plaanib uuel hooajal Eesti meistrivõistlustel osaleda, püüda MX 1 klassis esikümne hulka tulla ja kõik stardivõidud noppida.

"Ta on väga tubli startija," kiidab Lehar.

MX1 klassis tuleks tal rinda pista Eesti kõige tuntumate krossistaaridega nagu Juss Laansoo, Indrek Mägi, Lauri Lehtla, Jüri Triisa, Heido Havam, Andero Lusbo. Lisaks Eesti meistrivõistluste sarjale plaanib Kristen osaleda ka TOP 200 sarjas ning Soomes MX liiga võistlustel.

Ootab rohkem toetust

Augustis tabas teda ka vigastus. Rakveres trennis käies hüppas Kristen ühe hüppe liiga pikaks ning maandudes käis ranne tagurpidi.

"Oleme palju arstide vahet jooksnud ja viimane ortopeed küsis, mida Kristen tahab edasi teha, sest kui üsna keeruline operatsioon ära teha, tuleks taas vähemalt aastane paus motospordis," räägib Lehar. Kui ranne peaks veel korra tagurpidi käima, ei jää muud üle, kui tulebki kohe operatsioonile minna.

Kõige enam puudust tunneb Kristen aga just kohalikust toetusest.

"Paljud ei teagi, et Kristen üldse sõidab või seda, et Ambla motoklubi on olemas," ütleb Lehar. Ka Kristen tunnistab, et mõnikord võiks rohkem olla toetust ja kasvõi tunnustavat õlalepatsutust. Kristeni onu Kajar püüab Soomest talle sponsoreid leida, kuid senini on kõige suurem osa kulutustest kaetud siiski pere enda rahakotist. Ambla motoklubi tegemistesse on aga uskunud ja neid erineval moel toetanud Meie Reisid, Raxa Expert, Lex Teenused, Lex Rehvikoda, Crostic, MC-Sport, Hr Olev Peters, Hr Mart Bergman, Lembit Nõlvak.

"Suured tänud neile kõigile!" ütlevad Kristen ja Lehar.