Hindamiskriteeriumiteks võttis žürii objekti välishoolduse, sobivuse maastikku, haljastuse, dekoratiivelemendid ning üldmulje. Eramute kategoorias külastas keskkonna, arhitektuuri ja aiaspetsialistidest koosnev žürii kokku seitset kodu ja kortermajadest pidi piirduma vaid ühe majaga. Iga võistluskandidaadi aias tervitas žüriid lahke pererahvas, kel palus asjatundjad uudistama oma pühendunud töö tulemusel kordumatut vaatepilti.

Pajupea külas Uuetoa talu pererahva aastatepikkune töö oma kauni aia nimel tegi kõigil vaatajatel südame soojaks. Pererahvas puhkab jalga vahest ka ainulaadsel saladuste pingil, kuhu värskele vallavanemalegi lahkelt istet pakuti.

Lagedi aleviku Põllu 2 a pererahvas tundis uhkust aeda iseehitatud mäe üle, sest kõik ehituspraht on pandud suvel silmailu teenima ja talvel lõbustab see lapsi liuväljana.

Kaevu tee 4 pererahvas Pildikülas avas oma aiaväravad, mis viiksid nagu dendroparki ja Kaevu tee 6 peremees üllatas oma minimalistliku praktilise ja maitseka aiaga, kus ruumi jagus ka asfalteeritud tenniseplatsi jaoks.

Järvekülas asuvas Kodala tee 33 maja aias oli raske lillesorte kokku lugeda, sest neid oli erinevates peenardes nii palju. Kogu silmailu, mille taga on aastatepikkune töö, avaldas žüriile muljet.

Muljet avaldas samuti Rae küla Irme tee 6 eramu ja selle juurde kuulunud aed, mis kõik oma kätega tehtud.

Kõige enam lummas asjatundjaid Assakul Järve põik 16 elav pererahvas, kes sai maksimumpunktid pühendunud aiakujunduse eest.


Tänavused ilusaimate kodude võitjad on

1) Kategooria pereelamud:
a.

I koht Piret Toome'le, Stella-Kadi Sullakatko'le, Karl Robert Toome'le ja Tessa Lisett Toome'le kuuluv elamu Järve põik 16 Assaku alevikus;
b.
II koht perekond Kristi Kõvask'ile ja Tauno Põldma'le kuuluv elamu Irme tee 6 Rae külas;
c.
III koht perekond Mikhalenya'le kuuluv elamu Kodala tee 33 Järveküla külas.

2) Kategooria kortermajad:
a.

I koht Männimetsa tee 1 kortermaja Järveküla külas.

Komisjoni kuulusid:
Mart Võrklaev

- Rae vallavanem, komisjoni esimees
Birgit Parmas
- keskkonnaspetsialist
Lea Teeääre
- arhitekt
Maire Potisep
- maastikukujundaja
Siim Orav
- planeeringute nooremspetsialist
Tarmo Toomet
- abivallavanem
Heli Gescheimer
- hariduse peaspetsialist
Ülle Oja
- haljastusspetsialist

Võitjad saavad auhinnatud Rae valla poolt. Lisaks saab võitja au esindada Rae valda maakonna kaunite kodude konkursil järgmisel aastal.
Rae Vallavalitsus ja Kaunis Kodu komisjon tänavad kõiki kandidaate!