Arutelud toimuvad foorumites 11. märtsil Tallinnas ja 8. aprillil Keilas:

1. foorumi teema on elukvaliteet ja selle komponendid globaliseeruvas maailmas. Üritus toimub Majanduse ja Juhtimise Institudis ECOMEN ning osalema on oodatud kõik õpilased, kes tunnevad, et nad soovivad kaasa rääkida majandust ja tööpuudust puudutavatel teemadel. Kuidas hindavad noored oma oma võimalusi tööturul peale kooli lõpetamist ning millised on osalejate ideed ja ettepanekud tööpuuduse vastu võitlemisel. Arutleme ka selle üle, kas majanduskriis Eestis on juba lõppenud või mitte.

2. foorumi teema on multikultuursus, on see võimalus või paratamatus, õnn või õnnetus. Selle foorumi toimu- miskoht on Keila Kool. Pakume erineva kultuurilise tausta ja temperamendiga noortele võimalust arutleda rahvuste kooselu võimaluste, tolerantsuse ja vastastikkuse austuse teemadel. Mida erinevate kultuuride keskkonnas elamine inimestele juurde annab või õpetab. Foorum lõpeb kontserdiga.

Lisaks noortele kaasame foorumitesse eksperdid, kelleks on Tallinna Ülikooli professor Rein Veidemann ning Majanduse ja Juhtimise Instituudi ECOMEN rektor professor Hanon Barabaner. Mõlemad eksperdid annavad hinnanguid ja juhivad arutelusid tuginedes oma erialale ning laialdastele kogemustele.

Aruteludega loodame avardada noorte teadmisi Eestis elavate inimeste rahvusstruktuurist, nende traditsioonidest, probleemidest ja ootustest. Õpetame ja õpime teiste inimeste arvamusi kuulama, analüüsima ning oma seisukohti korrektselt väljendama. Foorumite ja arutelude tulemusel valmib õppefilm noorte elust ja võimalikest kultuurilistest konfliktiolukordadest.

Keila Kooli partneriteks selles projektis on Keila Ühisgümnaasium, Tallinna Mahtra Kool, Juudi Kool, Pae Kool ning Majanduse ja Juhtimise Instituut ECOMEN. Foorumitesse on võimalik registreeruda Keila Kooli kodulehel.

Keila Koolis tegelavad projekti õnnestumisega õpetajad Maia Basharenko, Urve Paltser, Ahti Noor, psühholoog Roman Timofejev, huvijuht Kai Kulbok ja arendusjuht Priit Oks.