Et oli ka hingedepäev, siis sobis selle päeva õhtusse kenasti Arsise noorte kellade ansambli kontsert „Midagi hingele". Hellalt helisevad palad ei jätnud küll kellegi hingekeeli puudutamata.

Dirigent Aivar Mäe muhedad heietused ansambli naljakatest juhtumistest lisasid kontserdile värvi. Hea meel oli kuulda esinejate suust kiitvaid sõnu meie saali akustika kohta.

Järgmise päeva hommik oli nooremate laste päralt. Noortekeskuse ruumides oli võimalik kasutatud munakarpidest meisterdada toredaid loomakesi.

Lähenenud isadepäeva silmas pidades sai kujundatud soovikohane lips isale kingiks. Väikestel kunstnikel valmisid väga omanäolised, ehtsad loomakesed ning lipse kogunes täpilistest sini-must-valgeteni. Näputööle vahelduseks sai suures saalis batuudil hullata.

Veidi vanemad lapsed kasutasid oma tööde valmistamiseks juba keerukamat tehnikat. Peent näputööd nõudis meelepärase salvräti pildi paigutamine puidust plaadile. Tublidel noortel valmisid tõelised kunstitööd, mille omanikeks said ka avamisele saabunud külalised.

Õhtul hõivasid lava noored muusikud. Esines ansambel Livingston. Kadrinast kuuluvad sellesse Rakveres tegutsevasse ansamblisse Mariliis ja Aveli Tiiter. Repertuaaris olid nii eesti- kui inglisekeelsed menulood. Lisaks ladusale pillimängule võlus ka neidude mitmehäälne vokaal.

Meie kõigi - kuulajate ja korraldajate ühine arvamus oli, et tegemist on üpris perspektiivika noorteansambliga, kel seisavad ees sisukad esinemised meie lavadel. Avamispeo sündmuste jada lõppes ansambli KRUUV etteastega.

Ansambli mõnusad noormehed rõõmustasid kõiki oma lustakate lugudega. Kruuvida sai heade, juba tuttavate lugude järgi, kuid kõlasid ka lood, mis pärinesid peatselt ilmuva plaadi lugude hulgast. Kui taaskord akustikast rääkida, siis ansamblipoisid avaldasid koguni soovi järgmine plaat meie saalis lindistada. Eks selle soovi taga on hinnang meie saali heale akustikale.

Tänan kõiki sündmustel osalenuid, kellelt olen saanud vaid kiitvaid hinnanguid. Loodan, et edaspidi leiab siia majja tee üha rohkem huvilisi. Siinkohal soovin kummutada eksiarvamuse, et huvikeskus on vaid noorte pärusmaa.

Noored toimetavad ehk rohkem keldrikorrusel asuvas noortekeskuses, kuid huvikeskusesse on oodatud ikka kõik vanusegrupid. Veel soovin tänada Aru Grupp ASi ning Arles Umbaeda, kes toetasid laste meisterdamist ja Marge Grossi, kes kujundas väga kauni ja meeleoluka sisustuselemendi meie maja fuajees.

Kaunist hingedeaja jätku ja kohtumiseni Kadrina Huvikeskuses!