Lagedi - Loo vaheline lõik saab uue teekatte ja tänavavalgustuse projekti „Harjumaa kergliiklusteede võrgustiku rajamine" raames. Kogu projekti maksumuseks on prognoositud 787 036eurot. Ühtekuuluvusfondi (ÜF) poolne toetus projektile on 771 058 eurot Rae valla osalus projektis on 6391 eurot. Lagedi - Loo vahelise lõigu ehitusele järgneb 2013. aastal ka Lagedi - Jüri vaheline kergliiklustee.

Lisaks Lagedi-Loo kergliikluste ehitusele on tänavu plaan rajada ka Jüri alevikku ja Aaviku küla ühendav kergliiklustee. Ehituse eeldatavaks maksumuseks on arvestatud 275 000 eurot.

Tolmuvaba katte saavad Salu külas asuv Tedre tee pikkusega 1,2 km ja Järvekülas asuv Kindluse tee pikkusega 0,8 km.

Valmis on Jüri - Assaku projekt

Valminud on ka Jüri - Assaku kergliiklustee projekt, mis näeb ette 2,3 kilomeetri pikkust teed. Vald loodab, et tee ehituseni jõutakse aastal 2013 ning käesoleva aasta jooksul sõlmitakse maade omanikega võõrandamise lepingud mõistlikel tingimustel. Samuti loodab vald, et kinnistu omanikud, keda Jüri - Assaku kergliiklustee ehitus puudutab, mõistavad üldisi hüvesid, mida korraliku uue tee ehituse kaudu tulevikus saame. Planeeritav tee läbib 23 kinnistut.

Jüri - Assaku kergliiklustee lõigu maksumuseks on planeeritud 76 694 eurot. Jüri-Assaku kergliiklustee rajamine toimub Ühtekuuluvusfondi kaasabil nagu ka Lagedi -Loo lõigu tee-ehitus.

Kergliiklusteed ehitakse hanke korras ja peagi avaldatakse hanketingimused.

Käesoleva aasta numbri sees on plaan vahetada Veskitaguse tee truubid ja projekteeritakse Leivajõe silda. 2012. aasta Rae valla eelarves on ette nähtud teede rekonstrueerimise, projekteerimise ja ehituse jaoks 874 155 eurot.

Assaku südames said teed korda

Möödunud aasta 28. oktoobril avati Assakul uued sõidu- ja kergliiklusteed. Valmis ehitati 3,4 km ulatuses sõiduteid ja 3,3 km ulatuses kergliiklusteid.

Uue asfaltkatte said Assakul Järve põik, Veski ja Karja teed. Koos teeehitusega ehitati välja ka 16 kilomeetri jagu ühisveevärgi- ja kanalisatsioonitorustikke Assaku alevikule ning paigaldati kaasaegne tänavavalgustus.

Ehitustööde kogumaksumus oli 3,3 miljonit eurot.

Kergliiklusteede ja valgustuste raja-mist rahastati Euroopa Regionaalarengu Fondist ja Rae valla eelarvest ning ühisveevärk ja -kanalisatsioon sai rahastuseEuroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist ning ASilt Elveso. Sõiduteede ehitust rahastas täies ulatuses Rae vald.