Inge Laiv on töötanud Haljala Gümnaasiumis õppealajuhatajana juba kaheksa aastat – ta asus tööle sügisel 2002.  Enne seda on ta olnud tööl Lääne-Viru Maavalitsuses inspektorina, veel varem Põlvamaal nii pioneeride maja direktorina kui ka gümnaasiumis kunstiõpetajana. Samuti on ta olnud Kadrina Keskkoolis huvijuht.

Inge Laivi haridustee algas Ida-Virumaal, kus ta lõpetas Kiviõli Keskkooli. Peale seda õppis Inge Tartu Pedagoogilises Koolis algklasside õpetajaks, seejärel Tallinna Pedagoogilises Instituudis algklasside õpetajaks ning kunstiõpetajaks, ta on läbinud ka Haridusjuhtide Instituudi. Magistrikraad on Inge Laivil omandatud Tartu Ülikoolis mentorluse alal.

Pikk haridustee ja kogemused on andun Ingele tugeva pagasi. Ta on hingelt kooli perenaine, kes hoolitseb, et lastel ja ka õpetajatel oleks koolis hea ja turvaline olla. „Kool on üks tervik. Nii õppimine, koolis käimine, kodukord kui huvitegevus – kõik see moodustab ühe terviku. Õppealajuhatajana koordineerin seda kõike. Tunnen Haljala koolis koostöövalmidust õpilaste ja õpetajate poolt“, sõnab Inge Laiv. Kindlasti on märgatud kooli aktuste väga maitsekaid kujundusi, samuti tähtpäevad koolis, traditsioonilised üritused –  kõik need on saanud oma näo  Inge käe läbi.

Tema eriliseks andeks on ilukiri, tõenäoliselt leidub nüüdseks juba igal õpilasel kodus mõni diplom või kiidukiri, kuhu Inge Laiv on galligraafiliselt kirjutanud nime.

Üllatust pakub Inge hobi, milleks on matkamine. „Olen näiteks ületanud talvel Peipsi järve, olen käinud Kamtšatkal vulkaani tipus, Taga-Kaukaasia mäestik on mul kõik läbi käidud.“

Haljala Gümnaasium on Ingele väga südamelähedane ja oma tööd ta armastab. „Usun gümnaasiumi säilimisse, meil on pedagoogiline kaader paigas, oleme saavutanud stabiilsuse. Sisehindamine on korrektselt läbi viidud. Õpetajad oskavad oma tööd teha. Meil on usalduslik õhkkond. Heameelega näen uue direktorina noort perspektiivikat meest, keda olen nõus ka igati aitama. Inimene ei peagi alguses kõike oskama ju!“, võtab Inge Laiv jutu kokku.

Loodame, et järgmisel aastal Inge soov täitub ja tema ise saab taas õppealajuhatajana oma tööd jätkata.