Kohila Gümnaasiumis toetab juba 10. aastat selle läbiva teema realiseerumist keskkonnanädal, kus vastavalt valitud teemale toimuvad erinevaid õppeaineid lõimivad keskkonnavaldkonna üritused. Viimasel kahel õppeaastal on üritust läbi viidud koostöös Kohila Keskkonnahariduse Keskusega. Üritust on finantseerinud Keskkonnainvesteeringute Keskus ja toetanud vallavalitsus. 2012. aastal lisandus varasematele toetajate hulka kohalik taaskasutatavaid riideid müüv kauplus Säästur.

2012. aasta keskkonnanädala läbivaks teemaks oli „Säästes loodust, säästad raha ja tervist". Igal hommikul toimusid kooliraadios keskkonnateemalised raadiosaated, kus arutleti, miks on vaja mesilasi, kuidas elektrienergia tootmine mõjutab puhta joogive varusid, miks kutsutakse mõningaid taimi ravimtaimedeks.

Kooliraadios tutvustati ka ökoloogilisi majapidamisnippe. Kooli sööklas toimus looduslaagri õpilaste suvel korjatud pune, piparmündi, naistepuna ja mustsõstralehtede teede degusteerimine. Mesi ja maarohutee maitsesid natuke sombustel ja niisketel hommikutel imehästi. Nüüd teab nii mõnigi laps, kuidas maitseb punest tehtud tee, et punet võib kutsuda ka vorstirohuks. Degusteerimise paigas võis seinalt lugeda nende teede mõju kohta inimorganismile.

Kogu nädala koguti taaskasutuse eesmärgil vanu teksapükse ja plastmassist pudelikorke. Pudelikorkidest peaks valmima kooli seinale suur mosaiikpilt, aga teksapüksid saavad „uue elu" tüdrukute tööõpetustunnis.

Nädala raames läbisid algklasside õpilased prügiteemalise õppevideote tunni. Vaadati keskkonnake.ee leheküljel toodud lastepäraseid õppevideosid. Hageri algklassid külastasid Kohila jäätmejaama. Klassiõpetajate eestvedamisel "tuuniti" kodust kaasa toodud vanu T-särke või teksapükse. Oma töö tulemusi presenteeriti nädala lõpus, kui toimus taaskasutatavate rõivaste kandmise päev.

Põhikooli ja gümnaasiumi õpilastele toimusid samuti videotunnid. Vaadati you.tube vahendusel moekunstnik Reet Ausi loengut "Trash to Trend" ning tööõpetuse tundides valmistati õpetaja Talvi Ainsare juhendamisel teksariidest pajalappe, lapitekke, asjade hoidikut ja muud vajalikku nipet-näpet. Samuti oli õpilastel võimalik "tuunida" teksapükse ja T-särke. Uuskasutuse õpitoad olid suunatud põhikooli ja gümnaasiumi õpilastele. Vanad, purunenud pärlikeed ja muud ehted aidati kunstiõpetuse õpetaja Anu Roosilla abil uuele elule. Edith Maasiku ja Kadi Adleri juhendamisel valmistati vanadest taldrikutest ja tassidest ning pitslinikutest kommikausse ja lambikupleid.

Ökokosmeetika õpitoas, mida juhendasid Kirsti Solvak ja Urve Heinsar, osalesid enim just gümnaasiumi tüdrukud. Töötoas käsitleti kosmeetikatoodete mõju inimesele ja keskkonnale ning katsetati kohapeal omal nahal valdavalt toiduainetest loodud meigieemaldajaid, koorijaid ja maske.

Vahetunnid sisustas erinevate tegevustega õpilasesindus. Algklassid õppisid nende juhendamisel selgeks keskkonnajenka.

Keskkonnanädala raames toimusid üritused ka täiskasvanutele.

Rivo Reisko juhendamisel said lapsevanemad osaldeda klaasisulatuse õpitoas.

Vallavanem Heiki Hepneri eestvedamisel viidi läbi perekondadele mõeldud keskkonnaja loodusteemaline mälumäng "Öko on Cool". Võitjaks tuli perekond Kangur, teise koha saavutas perekond Saarna ja kolmandana lõpetas perekond Rikkinen. Aitäh siinkohal kõigile osalenud perekondadele!

Kaks nädalat enne keskkonnanädalat kuulutati välja klassidevaheline vana koolimööbli tuunimise võistlus. Kunstiõpetuse tundides pidid põhikooli õpilased looma tuunitava mööblieseme tarbeks kavandi. Nendest valiti välja parimad, mis osaliselt ka realiseeriti. Töid laekus oodatust enam ning hindamiskomisjonil seisab ees tõsine töö.

Koolimööbli tuunimise võistluse tööd on imetlemistväärt ning nendega saab tutvuda Kohila Gümnaasiumi uue maja II korrusel, kus on eksponeeritud ka 10. klassi õpilase Marchello Miti loodusfotode näitus.