20. aprillil saab Vanaka ja Rahumäe surnuaia vahelisel maaalal joosta juba Nõmme kergejõustikuklubi eestvõttel, kui Anu Vackermanni initsiatiivil toimub 21. järjekorranumbrit kandev Nõmme kevadjooks. Starti on oodatud kõik jooksusõbrad lähemalt ja kaugelt. Sõltuvalt vanusest antakse noortejooksude stardid iga veerandtunni järel kella 15–17.15. Täiskasvanute arvestuses antakse start kell 17.30. Osavõtumaks on lastele 1 euro, täiskasvanutele 2 eurot.

Nendel jooksudel saavad jooksutipud teritada jalga 24. aprillil toimuvateks Eesti murdmaajooksu meistrivõistlusteks, mis viiakse taas läbi Hiiu staadioni ümbruse traditsioonilisel rajal. Nõmme spordikeskuse direktori Toomas Klaseni varasemate aastate perfektne korraldustöö on jäänud silma ning üle aasta toimub see tiitlivõistlus koostöös SK Sportkeskus.ee-ga taas pealinnas. Loodame, et taas võidavad medaleid ka nõmmekad.

Need, kes kellaga nii väga võidu joosta ei soovi, saavad ennast ülalmainitud jooksudel trimmida kevadisteks suurteks jooksuüritusteks. Esimene neist toimub juba 23. aprillil, kui Kõrvemaa matka- ja suusakeskusest stardib SEB Kõrvemaa kevadjooks. Nädal aega hiljem toimub Eesti vanim rahvaspordiüritus, 82. suurjooks ümber Viljandi järve. 7. mail on võimalik stardijoonele asuda näiteks 25. Viimsi jooksul. Päev hiljem ootab jooksusõpru 29. korda toimuv SEB Tartu jooksumaraton. 21. mail lauluväljakult startivale 23. Maijooksule on ennast sportliku peasekretäri Renna Järvalti sõnul registreerinud juba üle 3000 naise!

Loodetavasti andis see loetelu paljudele inspiratsiooni jooksujalatsid kapist üles otsida ja Nõmme mändide alla kevadehõngu ja tervisekilomeetreid ahmima minna. Ärge unustage esimestel treeningutel Eesti vanasõna: «Tark ei torma!».