Kihelkonna alumise tulepaagi ehk Oiu majaka ehitamisel 1927. aastal kasutati ära Tallinna sadamast kohale veetud terassõrestikku. See värviti esmalt punaseks ja varustati atsetüleenlaternaga. Oiu tuli oli 15 meetri kõrgusel ja nähtav 13 miili kaugusele. Samal, 1927. aastal paigaldati 35 meetri kõrgusele kirikutorni aknale teine nn ülemine tuli, mille levikuulatus oli juba 17 meetrit.

Praegune Oiu majaks on ehitatud 1955. aastal 18 meetri kõrguseks kaheksatahuliseks sammastorniks. 1994. aastal kustutati tuled mõlemas tuletornis lõplikult ja eemaldati ka seadmed. Kui pärast seda täitsid mõlemad märgid veel päevamärkide ülesannet, siis alates 2009. aastast on need tuletornid Jaan Vali andmetel navigatsioonimärkide nimistust kustutatud.

Majakate tuuri käigus vaadatakse üle ka Harilaiu poolsaare Kiipsaare nuka majakas. Kiipsaare tuletorn on hea näide mere ulatuslikest mõjutustest. Kui 1933. aastal firma Maximilian Arronet & Otto de Fries tuletorni püstitas, asus see 100 meetri kaugusel rannajoones. 1990. aastate alguses oli meri juba majaka jalamini jõudnud ja see hakkas viltu vajuma. Nüüdseks õgvendab meri "Saaremaa Pisa torni" ka juba maa poolt. 1992. aastal majakana töö lõpetanud Kiipsaare tuletorn on üks omalaadsemaid Eestis ja on valitud tänavuse Saaremaa merenädala tunnusmärgiks.

Kihelkonna tuletorniretke juhib Tiina Ojala Saaremaa muuseumist ja oma osalemisest soovitame ette teatada mob 516 5916.