2011. aastal oli meil lugejaid 1237, sealhulgas lapsi 346. Need on registreeritud lugejad, aga peale selle loevad kodus teised pereliikmed ja ka naabrid. Külastuste arv oli 25 000 ja kojulaenutuste arv 50 070.

Paljudele raamatutele on tekkinud järjekorrad. Lugejad suhtuvad sellese mõistvalt. Väga populaarne on kirjastuse Petrone Print sari Minu.... See jutustab erinevatest maadest, inimestest, kommetest ja tavadest. Endiselt on populaarsed eluloo- ja mälestusteraamatud.

Peale kojulaenutuse kasutavad lugejad ka lugemissaali, kus on võimalik lugeda ajakirju ja ajalehti.

Ka ajakirjandust saab koju laenutada. Kes on käsitööhuviline, leiab kindlasti meilt mõne põneva ajakirja. Kes huvitub kokandusest, aiandusest või ka niisama seltsielust, leiab endale sobiva.

Selle aasta algusest on olemas ajakiri Imeline Ajalugu, Psühholoogia Sinule, Akadeemia , National Geographic (eestikeelne) ja muudki. Tulge ja veenduge, et on päris palju ajakirju nii vene kui eesti keeles igale maitsele. Lugemissaalis saab sirvida foto- ja kunstialbumeid ja muud põnevat ja harivat teabekirjandust erinevatest valdkondadest.

Aasta jooksul ilmub Eestis tuhandeid raamatuid ja kindlasti ei jõua kõik need raamatukogu riiulitele. Kuna raamatukogudel on tavaliselt rahakott üsna kõhnake, siis Loksa Linnaraamatukogu kutsub kõiki raamatusõpru kinkima raamatuid. Küllap on mõnigi avastanud, et raamat on juba loetud ja võtab riiulil niisama ruumi. Tee heategu ja kingi raamat meile. Sellega saab muuta kohaliku raamatukogu lugemisvaliku suuremaks ja mitmekülgsemaks. Oleks soovitav, et raamatu ilmumisaasta on 2005 ja hilisem. Eriti on oodatud venekeelne kirjandus, samuti laste- ja noorsookirjandus. Ära viska ära ka jooksva aasta ajakirju. Neid loeksid veel teisedki.

Kui kellelgi mõlgub peas mõni hea mõte, mida võiks raamatukogus korraldada või on endal midagi huvitavat inimestele jutustada, siis kõik ideed on teretulnud.

Raamatukogu jääb tänuga ootama uusi raamatuid. Samuti on alati oodatud kõik praegused ja uued lugejad.

Ille Piibemann
Loksa Linnaraamatukogu
607 5332
raamatukogu@loksa.ee