Mihkel Mutt, kes oma sõnul pole kunagi kirjutanud luuletusi, on elu jooksul töötanud mitmetel erinevatel ametikohtadel, olnud ka vabakutseline, aga aastast 2005 kuni tänini on „Loomingu" peatoimetaja. Kuigi avaldanud ainuüksi kolme viimase aasta jooksul viis köidet mälestusi, nentis ta siiski, et ainult kirjutamisega ära ei ela, seetõttu tegeleb igapäevaselt töölkäimisega, olles ühtlasi ka Postimehe püsikolumnist sise-ja välispoliitilistel teemadel. Et kuulajateks olid valdavalt gümnaasiumiosa õpilased, luges Mutt kohtumisel katkendi oma mälestusteraamatust enda elust koolilapsena.

Tuuli Taul (Velling) nimetas tutvustuses, et ei pea end kirjanikuks, vaid pigem muusikuks. Kunagi on kirjutanud ka noorte proosat, mis ilmunud „Värskes Rõhus". Ta on lõpetanud Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli pop-jazz laulu erialal ning täiendanud end Rotterdami Jazziakadeemias Hollandis. Lisaks on ta õppinud klaverit ja kitarri, hispaania keelt ja kirjandust. Kuigi rohkem on Tuuli tuntud laulja ja laululoojana, tunneb ta suurt huvi ka kirjanduse vastu ning oma lauludelegi kirjutab teksti alati ise, loonud laulusõnu ka teistele. Ka kohtumisel Tuuli laulis end ise klaveril saates ning luges ette luulet: tänapäevase loo armastusest tehnika vastu ning nimiluuletuse oma 2010.a. ilmunud debüütkogust Täiuslik ja turvaline":

Hoia kinni karussellipiirdest
ja ära lase himurusevarju
silmadesse kui märkad
tillukesi inimesi
need seal tiirlemas on
kaubanduskeskuste lapsed
lapsed kes sündisid turvavööga
siia ilma
algusest peale paigas lapsed
lasteaiakatsetega lapsed ja
facebook-i kontoga
mille tegid vanemad
ebausklikult alles
kolm päeva pärast sündi
esimesed pildid laeti otse
3d-ultraheliaparaadist
väikesed heaoluühiskonna
lapsed
silme ees terendamas
snickers ja limps
omaenda mobiiltelefon omaenda
guitar hero omaenda pangakaart
omaenda sülearvuti ja peatselt juba
omaenda pisike auto millega sõita
hommikul kooli
kus õpitakse et eesti on nüüd
schengeni viisaruumis
ja maailm puhkenud
me jalge ees õiena avali
juhul kui suudad
messengerist väljuda

.......

aga kaubakeskuste lapsed
turvavöödes kinni ja
koodi alla pandud
lähevad inglise kolledžitesse
prantsuse lütseumidesse
õpivad välismaal juurat
neid saab palju ja nad on
multikultuursed
interaktiivsed
poliitiliselt korrektsed
tolerantsed
edukad
suvel linnas
tited sõidavad selvekärus
täiuslik ja turvaline laotub üle
meie ja miski selles valemis
närib hinge seest

Sügisene, juba traditsiooniks kujunenud kirjanike raamatukogutuur toimus tänavu juba kaheksandat korda ning seda korraldavad Eesti Kirjanike Liit, Eesti Rahvusraamatukogu ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing. Varem on Vastseliina Raamatukogul kirjaniketuuri raames külas olnud ja lugejatele esinenud ajakirja „Värske Rõhk" toimetuse esindajad -Priit Kruus, Edvin Aedma, Diana Leesalu (2006), Sven Kivisildnik, Karl Martin Sinijärv, Teet Kallas, Indrek Hirv (2007) ning Carolina Pihelgas, Urmo Mets, Kaarel B. Väljamäe, Hanna Kangro (2008).