Et tuua sellele päevale juurde pidulikkust, otsustasime tänavu alustada päeva rongkäiguga. Rongkäigust võtavad osa kõik kultuuriprogrammis kaasalööjad. Kolonn hakkab liikuma kell 11.15 mööda Metsa tänavat Keskpuiesteele ning sealt Kiigeplatsile, kus toimub ka keskpäeval algav kontsertprogramm, mis kestab südaööni välja. Rongkäigu paneb liikuma Aseri Puhkpilliorkester, musitseerimist jätkatakse ka Kiigeplatsil.

Kontserdid

Linna- ja Keemikute päeva pidulik avamine toimub kell 12.00 ning sellele järgneb kohe päevane kontsert. Seda alustab Kiviõli Kunstide Kool. Õhtune kava algab kell 18.00 ning seal esinevad ansamblid „VIA Baltika", „Kolumbus Kris" ja „Jaff" ning tantsukollektiivid „Rütm" ja „Radost". VIA Baltika on eelmise aasta lõpul loodud ansambel. Muusikud esitavad 1970ndate aastate nõukogude popi parimaid lugusid.

Esitatakse Juri Antonovi, Vesjolõe Rebjata, Araksi, samuti Tõnis Mägi ja Jaak Joala tollaseid hitlugusid. Tantsuks esitab krõbedamaid rokiviise ansambel Kolumbus Kris, kes esineb juba 1987. aastast saadik. Kontserti ja ühtlasi ka Linna ja Keemikute Päeva lõpetab muidugi ilutulestik.

Jalgpallifestival

Seekord toimub Keemikute päeva raames Kiviõli linna staadionil ka spordiprogramm, mille korraldajad on nimetanud Kiviõli Jalgpallifestivaliks.

Toimub kaks lastemängu ja päeva naelana Eesti meistrivõistluste esiliiga matš Kiviõli FC Irbise ja Vändra JK Vapruse vahel Kiviõli Keemikute Päeva karikale. Ühtlasi on ka publikul võimalus oma võimed proovile panna. Nimelt peetakse vaheaegadel penaltite löömise võistlused, kus iga soovija võib üles astuda. Selgitatakse välja nii parim mees- kui naispenaltilööja. Enne esiliiga mängu peetakse aga ka võistlus parima sangpommitõstja selgitamiseks. Taas võivad osaleda kõik.

Lapsed

Samal ajal kui täiskasvanud jälgivad kontsertprogrammi, saavad lapsed osaleda meelelahutusprogrammis, hüpata batuutidel ning nautida mänguatraktsioone. Kohal on ka ATV-d ja Ponicycled. Oma tehnikat lubasid lastele tulla näitama ka Päästeamet ja Politsei. Loomulikult on kohal ka toitlustajad.

Laat

Sellel aastal toimub Keskpuiesteel ka laat, mis algab kell 11.00. Laadal müüakse ainult oma toodangut. Müüakse patju, tekke, looduslikku käsitöökosmeetikat, tõrva- ja ravimtaimeseepe, punutisi, puidust käsitööd, keraamilisi toidunõusid, suitsuliha tooteid, naturaalseid marja- ja puuviljaveine, mõdu ja kõike muud head ja tarvilikku.

Linna ja Keemikute Päeva ajakava

Kiviõli Keemiatööstus ja Kiviõli Linnavalitsus korraldavad laupäeval, 25. mail Kiviõli Linna ja Keemikute Päeva.

Ajakava:

Kontserdid Kiigeplatsil

11.15 Algab rongkäik
11.30 Rongkäik jõuab Kiigeplatsile, esineb Aseri Orkester
12.00 Pidulik avamine
12.20 Kiviõli Kunstide Kool
12.40 Lasteaed „Kannike"
13.00 Lauluansambel „Elulõng"
13.15 Kiviõli I Keskkool
13.45 Kiviõli Vene Gümnaasium
14.00 MANDOLIINIDE ORKESTER
15.05 Tantsuansambel „Lõngakera"
15.20 G. Butuzovi nim vene segakoor
15.40 Rahvatantsurühm „Tuhkali"
16.00 Segakoor „Poolkuu"
16.15 Line-tantsurühm „Red Roses"
16.30 LUSTIBÄND „PÄRGAMENT"

Õhtune kontsert Kiigeplatsil

18.00 Ansambel „VIA Baltika", Ansambel „Kolumbus Kris", Ansambel „Jaff"
Tantsukollektiivid „Rütm" ja „Radost"
00.00 Ilutulestik

Jalgpallifestival linna staadionil

14. 00 Eesti meistrivõistluste raames kohtuvad JK Kiviõli Irbis ja Rakvere Tarvas. Mängivad 2004.a sündinud poisid.
15.00 Sõpruskohtumine JK Kiviõli Irbis - Jõhvi Lokomotiv. Mängivad 2003.a sündinud poisid.
17.00 Eesti meistrivõistluste esiliiga mäng Kiviõli FC Irbis - Vändra JK Vaprus. Mängu võitja pälvib Keemikute päeva karika.
Vaheaegadel toimuvad võistlused, kus osaleda saavad kõik soovijad: Penaltilöömise võistlused meestele ja naistele.
Sangpommi rebimine kahes kategoorias.

Lastele Kiigeplatsil

Kell 13.00 - 17.00 Atraktsioonid, mängud ja võistlused, näomaalingud. ATV-d ja Ponicycled.
Oma tehnikat demonstreerivad lastele Päästeamet ning Politsei- ja Piirivalveamet.

Käsitöö ja toidukauba laat Keskpuiesteel

Kell 11.00 - 19.00 Müüakse ainult eestimaist käsitööd ja toidukaupa.

Tulge vaatama, kuulama ja maitsma!