Linna ja Keemikute päeva pidulik avamine toimub siis laupäeval 31. mail orienteeruvalt kell 11.30. Lisaks linna- ja meie ettevõtte juhtide sõnavõttudele, toimub ka meie ettevõtte staazhikate töötajate autasustamine tänukirjade ja meenetega. Esimest korda peeti pikaajaliselt meie ettevõttes töötanuid meeles kaks aastat tagasi, kui tänukirja ja mälestusmedali pälvisid 12 KKT staazhikat ja tublit töötajat. Tänavune aasta toob siis järje. Avamisel saavad tänukirja ja meene järgmised KKT staazhikad töötajad:

Olga Kozlova,Toomas Talviste, Valentin Šutov, Vladimir Sukhov, Anatoli Zõbin, Anatoli Grabov, Tamara Gaškova.

Kuhjaga kultuuri

Nii nagu linna- ja keemikute päeval tavaks, esinevad taas linna oma taidluskollektiivid ja näitavad, mida uut talvega õpitud on. Kiviõli oma kollektiivide esinemised algavad kell 12 ja kestavad kella 16ni. Siis astub üles esimene nn väliskülaline - tuntud tšellode ansambel C-Jam. Tšellistide kvartetis musitseerivad Pärt Tarvas, Levi-Danel Mägila, Margus Uus ja Andreas Lend, kes näitavad, et tšellodel on võimalik esitada ka rock ja popmeloodiaid. Tasub kindlasti kuulama tulla. C-Jami esinemine Kiigeplatsil algab kell 16.

Ja taas on meile külla tulemas oma uue kavaga laulev kaevur Aleksandr Lassikov, kes aastaid töötas Viru kaevanduses, nüüd on tema töökohaks VKG.

Õhtune kontsert algab tänavu kell 19. Kava alustavad Narva vokaalstuudio Shans ja tantsustuudio Step Up, kes esitavad 40-minutilise varieteekava, kus nii laulu kui tantsu.

Siis jõuab järg ansambli VIA Baltika kätte, kes esines meil ka aasta tagasi. Tollal oli tegu äsja alustanutega, nüüd kohtume juba kogenud ansambliga, keda on kutsutud esinema näiteks Peterburi linna päevadele, mis toimuvad sügisel. Ansambel esitab 70 ja 80 aastate nõukogude hit-lugusid, nende hulgas ka näiteks Tõnis Mägi ja Jaak Joala esitatut. Ansambli koosseisu kuuluvad Pavel Ponomaryov (laul, kitarr), Zenja Babkin (klahvpillid, laul), Daniil Žalagajev (kitarr, laul), Sergei Šegurov (basskitarr, laul), Arvi Redi (löökriistad). Neli esimest on kõik pärit Ida-Virumaalt.

Kontserdi ja päeva lõpetavad ansambel Jaff ja loomulikult ilutulestik. Päeva juht on Arthur Seppern.

Kaks päeva sporti

Spordivõistlused on tänavu viidud kahele päevale. Laupäeval kell 11 alustavad Vene Kooli spordiväljakutel võrkpallurid. Kõigepealt mängitakse eelturniir ja siis juba kohamängud. Võistlema tulevad Lüganuse, Maidla, Jõhvi ja Kiviõli võistkonnad. Mängitakse 4-liikmeliste võistkondadega.

Kell 16 tuleb sport ka Kiigeplatsile kui siin hakkavad oma rammu näitama sangpommi tõstjad. Osa saavad võtta kõik soovijad, võistlustele registreeruda saab kohapeal, võistluste kohta annab täpsemat infot ka päevajuht. Rebitakse 24 ja 16 kilost sangpommi. Kergemat sangpommi oodatakse tõstma noori.

Pühapäeval kell 11 alustavad oma võistlemist aga tänavakorvpallurid. Kiviõli linna- ja keemikute päeva raames peetakse Kiviõli lahtised meistrivõistlused tänavakorvpallis. Võistlevad poisid (13.a. ja nooremad), noormehed (16.a. ja nooremad), mehed (17.a. ja vanemad), tüdrukud (16.a. ja nooremad), neiud (17.a. ja vanemad).

Spordiüritustele paneb väärika punkti kell 16 Kiviõli linna staadionil algav jalgpallimäng Keemikute Päeva karikale, kus kohtuvad Kiviõli FC Irbis ja Eesti meistri Tallinna FC Levadia duubelmeeskond. Mäng peetakse Eesti esiliiga meistrivõistluste raames. Eelmisel aastal mängis Irbis karikale Vändra Vaprusega ja võitis. Loodame võitu ka tänavu. Spordivõistluste parimad saavad kaela medalid ja parimad kätte ka karika. Auhinnad on välja pannud Kiviõli Keemiatööstus.

Põnev päev lastele

Laupäeval on väga palju põnevat ka lastele. Võistlused, mängud, atraktsioonid. Oma esitluste ja väljapanekutega on kohal Maanteamet ja Tervise Arengu Instituut. Kiviõli Päästekomando toob taas kohale oma auto ning räägitakse ja näidatakse, kuidas vältida tulekahjusid.

Linna- ja keemikute päeva korraldavad Kiviõli Keemiatööstuse OÜ ja Kiviõli linnavalitsus.