Lisaks kaevandamise alustamisele on sel aastal täitunud 90 aastat ka põlevkiviõli tootval tööstusel ja tegelikult Kiviõli linnal ka, kuigi nii nime kui ka linnaõigused sai Kiviõli küll tunduvalt hilisemal ajal.

Et tähistada põlevkivi kaevandamise soliidset tähtpäeva, otsustati tänavu muidu suvelõpupeona tuntuks saanud üritus seekord Kiviõli Kaevurite Päevaks nimetada ja ettevõtmisele ka vastav nägu ja tegu anda. Meenutuseks veel nii palju, et viimati peeti kaevurite päeva Kiviõlis veel 1980ndate lõpus.

Tänavune Kaevurite Päev koosneb kahest suurest osast: kontserdist ja spordiüritusest, aga samuti austatakse ja autasustatakse linna ja tehase tublimaid ja staazhikamaid. Kontsert peetakse tradistioonilises kohas, Kiviõli Kiigeplatsil. Sporditakse veelgi traditsioonilisemas kohas, Kiviõli linna staadionil, mille tehase töölised rajasid 80 aastat tagasi. Kontserdi peaesimejaks on Pjotr Kluev Band Valgevenest. Kiviõli Kaevurite Päeval esindab kaevureid „laulev kaevur" Aleksandr Lassikov Viru kaevandusest. Kiviõli linna poolt esinevad kontserdil mitmed Ida-Virumaa kollektiivid ja esinejad, nende hulgas ka maavanem Riho Breivel akordionil. Kell 13.45 kuulutatakse aga välja tänavune Kiviõli linna aukodanik. Üle antakse ka autasud 11le Kiviõli Keemiatööstuse staažikamale liikmele.

Spordivõistlused algavad kell 14 Kiviõli linna staadionil Kiviõli Keemiatööstuse ja Eesti Energia Kaevanduste matskohtumisega jalgpallis. Kavas on veel loomulikult alati vaatemänguline juhtide penaltilöömise võistlus, kus osalevad Ida-Viru maavanem Riho Breivel, Sonda vallavanem Andrea Eiche, Maidla vallavanem Hardi Murula, Kiviõli linnapea Dmitri Dmitrijev, Eesti Energia Kaevanduste juhatuse liige Toomas Põld ja Kiviõli Keemiatööstuse juhatuse liige Robert Karpelin. Spordialadest on kavas veel sangpommi rebimine kahel moel, kaevurisaapa vise, köievedu ning kaevurite teatevõistlus. Autasustatakse Kiviõlile kuulsust toonud spordiveterane.

Kokku on oodata Kiviõli kaevurite päevale üle 3000 Kiviõli linna ja ümbruskonna elaniku.