Organisatsioonide põhieesmärkideks on kasvatada noortes austust oma kodumaa, vanemate ja sõprade vastu. Samuti arendada noorte vaimseid ja kehalisi võimeid, et kasvatada neist südamlikud, ettevõtlikud, otsustamisvõimelised ning tähelepanelikud inimesed.

Rühmituste tegevused on väga mitmekülgsed: matkad, telklaagrid, erinevad võistlused (laskmine, orienteerumine) ja palju muid põnevaid ning arendavaid tegevusi koos teiste noortega.

Oma rühm Vormsile

Vormsi Põhikoolis viis esimese tutvustava ürituse läbi Kaitseliidu Lääne maleva noorteinstruktor Kaidi Sits, kes tuli vapralt üle jää ning kelle juttu kuulates sai veedetud tore tunnike. Vaatasime pilte ja rääkisime üldisemalt. Oma käega sai katsuda Kotkaste paraadvormi mütsi ning näha Kodutütarde lippu.

Plaanis on luua ka Vormsile oma rühm, mis hakkaks kuuluma Lääne maleva alla.

Tulevikuplaanid

Tahame teha veel ühe koosolemise koolis, kus vaatame filmi ning teeme ka midagi põnevat – lahendame salakirju, mida kasutatakse orienteerumisvõistlustel.

Kevade poole, ilmade soojenedes, on plaanis ka pisut suurem üritus koos teiste Läänemaa rühmadega. Tahame Vormsil teha matka, mis sisaldaks orienteerumist ja mänge. Õpiksime ka tegema sõlmi, mis on metsas tegutsemiseks väga vajalikud ja palju muud.

Organisatsiooni kuulumine annab võimaluse Vormsi noorel avardada oma silmaringi, leida uusi sõpru ning veeta kasulikult vaba aega.