Kohalik ettevõte on loonud Rapla ja Rootsi vahele martsipanisilla
Kui kellelgi tuleks idee suvepealinna, talvepealinna ja muude omanäoliste pealinna tiitlite kõrval välja anda ka magusapealinna aunimetus, siis võiks Rapla olla üks kandidaatidest, sest just siit levivad magusad lõhnad üle kogu Eesti ja kaugemalegi. Magusamaailma ohjad on siin tugevalt ühe perekonna käes.
Siret Elmi loodud Minna Sahver on Raplamaa magusapilti ilmunud mõni aasta tagasi ja juba inimeste südamed ja maitsemeeled vallutanud kodumaisest marjapüreest valminud marmelaadiga. Tema ema, Maimu Laiapea alustas aga oma martsipani tootva ettevõttega juba üheksateist aastat tagasi. Eesti inimesed teavad sellest siiski üsna vähe, sest kogu toodang läheb otse Rootsi.
"Eestis ma meie martsipanile turgu ei näe, eksport on meie jaoks ainuke suund," ütles Rapla Martsipan OÜ omanik ja juht Maimu Laiapea. Ta märkis, et eesti inimesed on harjunud Kalevi kommitööstuse martsipani maitse ja mahedate värvidega ning teistlaadi ja kirevamatel martsipanidel on raske sinna kõrvale arvestatavat kohta leida.
Loe pikemalt 18. detsembri Raplamaa Sõnumitest